in , ,

Brüsszelben maguk alá csodálkoztak Orbán Viktortól – Orbán Viktortól és jobboldali előretöréstől retteg a Politico

Ideológiai támadást indított Brüsszel ellen Orbán Viktor a Politico hírportál szerint.

Ideológiai támadást indított Brüsszel ellen Orbán Viktor a Politico hírportál szerint. Mint írják, Orbán szövetségeseket keres, hogy átformálja az Európai Uniót, és a maga javára fordítaná a júliusban kezdődő magyar soros elnökséget.

„Leleplező” cikket közölt a brüsszeli Politico hírportál Orbán Viktorról. Az írás szerint a magyar miniszterelnöknek otthon nem kell tartania a hatalma elvesztésétől, így az európai politikai kultúra befolyásolására tör, ideológiai támadást indított Brüsszel ellen. Ennek eszközeiként az MCC helyi irodáját és a The European Conservative című lapot sorolja fel a brüsszeli lap szerzője.

 

A 2021-ben az Európai Néppártból (EPP) való kilépéssel „politikai hontalanná” vált Orbán szövetségeseket keres – folytatja a szerző, megjegyezve, hogy a Fidesz az ECR-hez csatlakozhat.

Az írás szerint Orbán Viktor leginkább a migrációval, a bürokráciával, az LMBTQ-lobbival és Ukrajna megsegítésével szemben határozza meg magát, miközben az uniós vezetők közül egyedüliként kiállt Donald Trump volt amerikai elnök mellett, gratulált Vlagyimir Putyin orosz elnök újraválasztásához, Hszi Csin-ping kínai elnök pedig országa barátjának nevezte – sorolja a magyar miniszterelnök „bűneit” a portál.

Orbán Viktor Európáról alkotott vízióját leginkább az mutatja meg, hogyan használta a vétó lehetőségét az Európai Tanácsban – mutat rá a szerző, példaként hozva az Oroszország elleni szankciókat, a globális adómegállapodást, illetve az Ukrajnának nyújtandó segély kérdését.

A portál is elismeri, hogy a felmérések szerint a júniusi európai parlamenti választáson jobboldali előretörés várható, ráadásul ezzel csaknem egybeesik a magyar soros elnökség kezdete, amit a miniszterelnök a maga javára akar majd fordítani a Politico szerint. Megjegyzik, hogy a migráció és a bővítés lehetnek majd a féléves időszak fő témái, azonban az utóbbi kapcsán Magyarország csak a Nyugat-Balkánra koncentrálna, Ukrajna ellenében.

A szerző azt is beszédesnek tartja, hogy a klímavédelem kérdése várhatóan kimarad majd a magyar soros elnökség témái közül.

Minden jel arra mutat, hogy Orbán Viktor élvezni fogja szerepét, amely – amellett, hogy lehetővé teszi számára, hogy rányomja bélyegét az EU politikájára – helyet biztosít számára a globális színpadon

– vonja le a következtetést a brüsszeli hírportál.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 
 

 

 


     


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

Hoppá! Donald Trump felköszöntötte Mága Zoltánt

Hoppá! Külföldön terjeszkednek Mészáros Lőrinc cégei – Jó dolog, ha magyar vállalkozók külföldön is sikeresek