in , ,

Nemzetközi sivalkodás van Orbán Viktor miatt – Toporzékol a Politico, Orbán már a kultúrharcban is túl jól áll

A brüsszeli lap mintha nagyon nem örülne annak, hogy Orbán Viktor és a magyar jobboldal partnerségeket épít.

 

A Politico szerint Orbán Viktor woke ellen folytatott a háborúja erősítheti az euroszkeptikus szemléletet Brüsszelben. Mint a lap hasábjain olvasható: ahogyan a jobboldali Fox News televízió az Egyesült Államokban próbál a fősodratú média ellen fellépni, Orbán és szövetségesei egy „alternatív visszhangkamra” létrehozására törekednek.

Nagyon gyakran csak egy olvasatát hallani a dolgoknak, egy értelmezést, és a mainstream szereti hallani saját magát”

– idézi a lap Hidvéghi Balázs szavait érvként.

Érdekesség a cikk kapcsán, hogy noha a lap szerint Orbán Viktor a Néppárttal 2021-ben bekövetkezett szakítása óta elszigetelődött Brüsszelben, a Politico szerzője rámutat: Orbán Viktor és szövetségesei számára az új befolyásolási infrastruktúra erősíteni fogja profilját itthon és a tengerentúli konzervatív mozgalmak körében is.

„Fontos, hogy elmagyarázzuk, mit és miért csinálunk, és szövetségeket építsünk” – idézi a lap Hidvéghi kapcsolódó kijelentéseit is, aki arra is kitért:

partnerségeket építünk, hogy képviseljük azt a több millió európait, akik joggal érzik úgy, hogy … senki sem beszél igazán az ő ügyeikről.”

 

 

(Mandi)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Batka Zoltán megkapta a magáét egy színésztől: „Szegény két epével született és nála a rendeltetésellenes működés ennek kényszerűségéből fakad”

Persze ilyenkor erről sem Orbán Viktor tehet – Jó hír az autósoknak: újabb árcsökkenés jön a kutakon