in ,

Pilhál üzenete Kunhalminak: “Esetleg a népet kellene leváltani, Ágika.”

Erősen megviselte a magyar ellenzéket a soproni Páneurópai piknik

Csalódtak Merkelben

Erősen megviselte a magyar ellenzéket a soproni Páneurópai piknik megemlékezésre hazánkba látogató Angela Merkel nyilatkozata. Nem is csoda, hiszen a német kancellár asszony ahelyett, hogy a baloldal várakozásának megfelelően leteremtette volna Orbán Viktort, csupa szépet mondott róla, kiállt a miniszterelnök politikája mellett. Egyebek közt kijelentette: „A kohéziós alapok esetében jól fekteti be a pénzt Magyarország, mivel az ország fejlődik.” (Még a liberális német lap, a Die Welt is örvendezve írt a kancellár beszédéről.)

Hát ez nem volt szép Merkeltől, nem ezt várták tőle.

A tudományos baloldal kesergését maga Kunhalmi Ágnes szocialista gondolkodó foglalta össze közösségi oldalán, ebből idézek: „Eddig legalább szóban érték kritikák Orbánt a demokrácia, a tudomány és a sajtószabadság ellen tett lépéseiért, mégis kiépülhetett az EU közepén, EU-forrásokból is egy autoriter állam. […] Orbánt és politikáját csak mi, magyarok tudjuk legyőzni. Ehhez le kell számolni azzal az illúzióval, hogy a Nyugat, illetve Brüsszel megment minket.”

Érdekes, eddig a csapból is az folyt, hogy a Fidesz-kormányzat mindent ellop, megy az intézményesített trükközés, néphülyítés, erre idejön a német kancellár, és azt mondja, hogy brávó, minden rendben van, csak így tovább. Nagy csalódás ez a Merkel – sugallja a hatszázalékos MSZP megmondóasszonya. Ha már rá sem lehet számítani, ki fogja hatalomra segíteni a demokratákat? Az már kiderült, hogy választások útján nem megy, Soros Gyuri bácsi is csak erőlködik szegény – orosz tankokra meg már nem lehet várni…

Esetleg a népet kellene leváltani, Ágika.

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! A Fideszes Rozgonyi ingyenessé tenné a zuglói parkolást!

Remek hír! Szétesett a baloldali pártok összefogása Kőbányán