in ,

Remek hír! Szétesett a baloldali pártok összefogása Kőbányán

Meghiúsult az ellenzéki összefogás Budapest X. kerületében

Meghiúsult az ellenzéki összefogás Budapest X. kerületében, ahol korábban úgy tűnt, a fideszes polgármesternek, D. Kovács Róbertnek csupán egy komoly kihívója lesz az ellenzéki szivárványkoalíció által támogatott Somlyódy Csaba személyében. A napokban viszont Tóth Balázs, a X. kerületi LMP vezetője bejelentette, hogy pártja külön indul a városrészben. Tóth most úgy nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, hogy az összes kőbányai választókerületben indítanak jelölteket, és az a stratégiájuk, hogy az így szerzett szavazatokkal minél több képviselőt próbálnak bejuttatni a kompenzációs listáról.

Tóth Balázs korábban egy Facebook-posztban arról írt, hogy értesülései szerint Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője vétózta meg személyét. Mint kifejtette: az ellenzéki megállapodás szerint az LMP-nek minden kerületben járt volna legalább egy-egy képviselői hely, ám őt végül arra kérték, ne induljon. Tóth erre csak akkor lett volna hajlandó, ha cserébe alpolgármesteri tisztséget kap – amihez nem szükséges, hogy megválasztott képviselő legyen. Ezt a kérést vétózta meg a DK-s politikus. – Nem tudom, hogy mit gondoljak erről, nem ismerjük egymást. A felsőbb szinteken történhetett valami gubanc – fogalmazott lapunk kérdésére az LMP-s politikus.

Gy. Németh Erzsébet kérdésünkre csak annyit mondott, hogy „mi nem pozíciókat osztogatunk, hanem a megfelelő jelölteket akarjuk állítani, akik legyőzhetik a Fideszt és Kőbányán Kovács Róbertet”. Tóth Balázs szerint az történhetett, hogy valaki befeketíthette őt a DK-s politikusnál.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy elképzelhető: a Jobbik is külön indul Kőbányán. Kérdésünkre a Jobbik helyi vezetője, Tubák István hangsúlyozta, hogy még folynak az egyeztetések, amelyek legkorábban ma hozhatnak eredményt.

A Jobbik jelenleg tehát a baloldali összefogással, az MSZP-vel, a DK-val, a Momentummal és a Párbeszéddel tárgyal.

(Bácskai Balázs, magyarnemzet.hu)

Pilhál üzenete Kunhalminak: „Esetleg a népet kellene leváltani, Ágika.”

Atomjaira hullik Sneider Tonyó pártja! Újabb jobbikos alapszervezet oszlatja fel magát