in ,

Pilhál Rákosihoz hasonlította Vadait – Íme a részletek

Rákositól Vadai Ágnesig

 

Mikor, ha nem most, a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején áll elő a Demokratikus Koalíció azzal az ötlettel, hogy állítsanak fel egy kormányzati vizsgálóbizottságot, amelynek feladata feltárni a katolikus egyházon belüli, kiskorúakat érintő sz*xuális visszaéléseket. Így talán nagyobbat szól.

Kár, hogy kilóg a lóláb.

Vadai Ágnes frakcióvezető-helyettes azzal jön, hogy miközben Ferenc pápa 2013-ban már zéró toleranciát hirdetett az egyházon belüli, kiskorúakat érintő sz*xuális visszaélések ellen, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia csak egy szimpla közleményt adott ki, amelyben bocsánatot kért a névtelen áldozatoktól.

A jól értesült Vadai szerint az Orbán-kormánnyal összefonódó Magyar Katolikus Egyház nem tartja fontosnak kivizsgálni a problémakört.

Ehhez kapcsolódik, hogy nemrég a DK javasolta, kötelezzék vizsgálatra a katolikusokat az egyházon belüli sz*xuális visszaélések ügyében, és a gyónási titok ellenére utasítsák feljelentésre a bűncselekményekről tudomást szerző papokat. Ötletét a katolikus konferencia elutasította, mondván, a gyónási titok sok évszázados szentségét Ferenc pápa is kötelező érvényűnek tartja. Nem szolgálja sem az áldozatok, sem a társadalom érdekeit, ha az ilyen tragédiákat egyházi és világi hivatások megbélyegzésére, lejáratására használják fel rövid távú politikai haszon érdekében. (Arról nem is beszélve, hogy az egész alaptörvény-ellenes.)

Jut eszembe,

Vadaiék nemmel szavaztak a parlamentben a kormánypártok pedofilellenes törvényjavaslatára. Mondom, kilóg a lóláb, álszentség az egész.

Ezeknek a kereszténység van az útjukban. Rákosiék óta tudjuk.

 

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 

Add tovább!

Hahaha: érdektelenség övezi az előválasztást

Földi-Kovács Andrea megtörte a csendet: mi a hagyományos értékekre érzékenyítünk!