in ,

Pilhál most elmondta, mit gondol a liberális történészről, Ungváryról

Ungváry a magasból

Haragos cikkben rontott rá Szakács Árpád kollégánkra Ungváry Krisztián történész a minap. Olvasván a helyenként bugris nyelvezetű alkotást, kimondhatjuk: csak mélyebbre ásta magát. Azon háborgott a historikus ember, hogy Szakács kritikával illette Romsics Ignác akadémikust, aki pár napja a Népszavában nemes egyszerűséggel mesének nevezte a szabadkőművesek szerepét Trianonban. Szakács Árpád arról írt, az utóbbi években számos kutatás jelent meg a szabadkőművesek viselt dolgairól, s azok erősen megkérdőjelezik, amit eddig Trianonról próbáltak a fejünkbe verni. Sok mindenről kiderült, hogy szimpla hazugság.
E cikkre válaszolt Ungváry valahonnét a magasból… A szellemi alvilág: Szakács Árpád című írás szerint kollégánk (és a témában korábban megszólaló Boross Péter exkormányfő, illetve Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes) sokat tett azért, hogy e „hagymázas baromságok” terjedjenek. „Elég ijesztő az a világ – kesereg Ungváry –, amelyben nem a témához értő szaktörténészek segítik a politikusokat a helyes történelemszemlélet kialakításában, hanem politikusok oktatnak ki szaktörténészeket.”
Az nyilván egészen más, ha történész mond hagymázas baromságokat a politikáról. Például maga Ungváry Krisztián, aki múltkoriban ekképp nyilatkozott a Fideszről: „Ennyire fegyelmezett és a főnök utasításaitól el nem térő frakciója legfeljebb Szálasi Ferencnek volt.” Vagy amikor történész (ez is Ungváry) alakítja azt a randalírozót, aki pár éve október 23-án a kendermagos Juhász Péter brigádjával végigfütyüli Orbán Viktor beszédét a Kossuth téren – míg orrba nem vágja egy ünneplő.
Hősünk most is beleszaladt a pofonba.

 

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Friss! Így issza Trump a baloldal könnyeit! Videó

Na, ebből liberós nyivákolás lesz: az MNB 0,75 százalékra csökkentette az alapkamatot