in ,

No komment: Nagy-Britannia több száz légvédelmi rakétát szállít Ukrajnának + mindenszo.hu kommentár

A védelmi miniszter szerint Putyin „kétségbeesett és hiábavaló” kísérlete volt az ukrajnai rakéta- és dróntámadás-sorozat.

 

Nagy-Britannia több száz légvédelmi rakétát szállít Ukrajnának – jelentette be péntek este Grant Shapps brit védelmi miniszter.

Shapps tájékoztatása szerint a szállítmány az Ukrajnának eddig adományozott, az orosz drónok és rakéták lelövésére „hihetetlen pontossággal” bevethető brit légvédelmi rendszerek feltöltését célozza.

A miniszter szerint az Oroszország által péntekre virradó éjjel végrehajtott nagyszabású ukrajnai rakéta- és dróntámadás-sorozat

Vlagyimir Putyin orosz elnök „kétségbeesett és hiábavaló” kísérlete volt arra, hogy az orosz sorkatonai állomány által elszenvedett katasztrofális, több százezres emberveszteség után ismét lendületet adjon a hadműveleteknek.

A londoni védelmi minisztérium pénteki tájékoztatása szerint Nagy-Britannia hozzávetőleg kétszáz légvédelmi rakétát szállít Ukrajnának.

A tárca közölte azt is, hogy Nagy-Britannia átadta Ukrajnának a korábban megígért Challenger 2 típusú brit harckocsikat és az AS90 önjáró lövegeket. A tárca szerint a most bejelentett újabb rakétaszállítás keretében Ukrajna ASRAAM (Advanced Short Range Air-to-Air Missiles) típusú, rövid hatótávú, Nagy-Britanniában gyártott eszközöket kap.

A minisztérium adatai szerint Nagy-Britannia eddig 4,6 milliárd font (több mint kétezermilliárd forint) katonai támogatásra vállalt kötelezettséget Ukrajna számára.

 

(MTI)

 

Mindenszo.hu kommentár: tehát a bombázás, fegyverek használata csak egy kétségbeesett próbálkozás.  Értjük, világos. Szerintünk pedig ez a kommunikáció a valóság totális elferdítése. Amúgy Izraelnek nem küldenek semmit, csak Zselének?

 

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Nem stadion – Jelentősen emelkedik a pedagógusok bére január 1-jétől. 32%-al!!

Kötter Tamás a baloldali politikusokról: abszolút alkalmatlanok egy ország vagy egy település vezetésére