in

Morvai Krisztina: Világossá vált, hogy a Jobbik gyurcsányista lett – Morvai VISSZAVONUL!

„A Fidesz sok mindenben létrehozta a változást, amit a Jobbik akart”

Morvai Krisztina tíz év európai parlamenti képviselőség után jövőre visszavonul a politikai pályától. Azért támogatja már inkább a kormánypártot, mert a Jobbik elárulta a múltját és gyurcsányista lett. 

Szerinte az EU azért pécézte ki Magyarországot, mert a kormány következetesen ellenáll a migrációnak, Orbánnal azonban igazi történelemformáló vezetőnk lett.

 

Azért éreztem, hogy meg kell szólalnom, mert a Jobbik olyan szinten közeledett a szemkilövető, gyurcsányista, baloldali erőkhöz, ami számomra vállalhatatlan volt. Én nem vagyok prostituált, hogy azt mondjam, a Jobbik listáján kerültem ide, kapok egy jó fizetést, akkor ezért befogom a számat, hiába látom azt, hogy katasztrofális irányba mennek a dolgok – mondta a 24.hu-nak adott interjújában Morvai Krisztina, európai parlamenti képviselő.

Morvai állítja, azért kezdte el kritizálni a Jobbikot a tavaszi választások előtt, mert akkor vált világossá, hogy gyurcsányisták lettek. Kikérem magamnak, hogy az a Jobbik, amelyik abban a könnygázban erősödött meg, amelyet a 2002-es Budaházy-féle hídfoglalástól egészen 2010-ig például az én arcomba is fújtak, most nyíltan arra buzdítson, hogy a könnygázt fújókra szavazzanak a szimpatizánsaik – mondta.

Arról, hogy miért is esett a váltás, így nyilatkozott: „Amikor a hazánkkal szembeni gyalázkodások folytak, akkor mindig Magyarország mellett álltam ki. Nem a Fidesz mellett, hanem Magyarország mellett. A Fidesz viszont nagyon sok mindenben létrehozta azt a változást, amit a Jobbik korábban a zászlajára tűzött.”

Az ellenzékben nem látja azt, hogy olyan derekasan kiállnának amellett, hogy „merjünk nagyok lenni, büszkék lenni erre a nemzetre, büszkék lenni erre az országra.” Úgy érzi az ellenzéki politizálásban és az ellenzéki cikkekben azt divat mondani, hogy Magyarország egy annyira szörnyű ország, olyan elviselhetetlen ott minden, hogy az a bolond, aki nem lép le.

Alaptalannak tartja a LIBE-jelentést, mert nekik nincs felhatalmazásuk, hogy beleszóljanak ebbe, Sargentinivel sincs kibékülve. A joghoz nem értő, történész végzettségű Sargentini kisasszony nem átlátható, nem ellenőrizhető módszerekkel írta azt a jelentést – mondta.

Morvai úgy látja, nyilvánvaló, hogy a migránskérdés miatt pécézték ki az unióban Magyarországot és Lengyelországot. A legkülönbözőbb vitákon, előterjesztésekben előjön, hogy ez a két ország ellenáll a migránsok befogadásának, letelepítésének, amivel megsértik a szolidaritás eszméjét. A szolidaritás fogalmát kétféleképpen értik: egyrészt a migránsokkal, másrészt a tagállamokkal való szolidaritásként. Miért kellene nekünk szolidárisnak lennünk Németországgal azért, mert behívtak egymillió vagy még több migránst? – teszi fel a kérdést a európai parlamenti képviselő.

Mindig felháborodás van Magyarországgal szemben – mondta. Dicséretet soha nem kapunk, gyalázkodást folyton: hallotta azt, hogy bárki megköszönte volna, hogy 2015-ben Magyarország megvédte a határait?

Újabb hétvége, újabb brutális gyilkosság a brit fővárosban

Toroczkait szivatják a „Vonaisták” – Seperc alatt elgáncsolták Toroczkai platformját