in , ,

Újabb hétvége, újabb brutális gyilkosság a brit fővárosban

Durva

Fényes nappal a nyüzsgő utcán szúrtak le egy férfit a járókelők szeme láttára. Nem ez volt az egyetlen brutális támadás a hétvégén.

 

Döbbenetes méreteket ölt az az erőszakhullám, mely az elmúlt hónapokban söpört végig a brit fővároson. Nincs olyan hétvége, hogy ne lenne legalább egy brutális gyilkosság, amelyeket most már gyakran a nyílt utcán, fényes nappal hajtanak végre.

A pünkösdi hosszú hétvégén is több gyilkosság történt. Vasárnap Dél-Londonban szabályosan kivégezték a 28 éves Srí Lanka-i Arunesh Thangarajah-t, míg hétfőn a belvárosban, a turisták által is gyakran látogatott Islington negyedben az Upper Streeten történt egy szörnyű leszámolás.

A rendőröket és a mentőket délután fél hét körül hívták ki, mert egy férfi szúrt sebbel feküdt az utcán.

Kép megtekintése a Twitteren

A rendőrség nem nevezte meg az áldozatot, akit egy fagyizó előtt késeltek meg. A kórházba szállítás közben nyilvánították halottá a férfit.

Az egyik bolttulajdonos, Gregory Barry, aki a helyszínen nézte végig a leszámolást, elmondta hogy két férfi ült abban a furgonban, amelyik elhaladt a boltja előtt az utcán, majd először veszekedés, majd verekedés tört ki.

Paul Convery, a negyed tanácsosa a Twitteren osztotta meg, hogy az újabb gyilkosság a bandák közötti erőszakos bűncselekmények újabb állomása volt.

Sadiq Khan, London pakisztáni származású polgármestere annyit írt a Twitter-oldalán, hogy már kapcsolatban van a főváros rendőrségével és együttérez az áldozat hozzátartozóival.

 

Sadiq Khan
@SadiqKhan

I’m in close contact with @metpoliceuk, @EmilyThornberry & and @RichardWatts01 following a fatal stabbing in Islington tonight. My thoughts are with the victim’s family.

To anyone with information – please contact police on 101 or @CrimestoppersUK anonymously on 0800 555 111. https://twitter.com/metpoliceuk/status/998636121117642752 

Egyre többen vannak azon a véleményen, hogy a városvezetőnek le kellene mondania, amiért ilyen rossz a közbiztonság a fővárosban, azonban a muszlim polgármesternek esze ágában sincs félreállnia, egyenesen büszke az eredményeire, valamint kitart amellett, hogy London a világ egyik legbiztonságosabb nagyvárosa.

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

HOPPÁ – Félmillió migránst toloncolnak ki

Morvai Krisztina: Világossá vált, hogy a Jobbik gyurcsányista lett – Morvai VISSZAVONUL!