in , ,

Morvai: Sargentiniék „finoman szólva sem okos emberek” (videó)

Morvai jól odamondta

Megcsúfolja a jogállamiságot a Sargentini-jelentés. A dokumentum számos olyan ponttal kapcsolatban fogalmaz meg kritikát Magyarországgal szemben, amelyek soha nem voltak szabályozva az Európai Unió joganyagában. Az eljárást, amelyet a jelentés megszavazása esetén megindítanának az ország ellen, semmilyen jogszabály nem rögzíti. Ennek problematikusságáról Morvai Krisztina, független európai parlamenti képviselő beszélt az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.


 

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

A politikus a Sargentini-jelentés kapcsán rögzítette, számos sebből vérzik a dokumentum, hiszen több olyan eljárásjogi szabály sincs lefektetve, amely alapján Magyarországot jogi úton támadni lehetne. Morvai Krisztina szerint a jelentés és a körülötte kialakult vita jó reklám a májusi EP-választások előtt Magyarországnak, amely képes volt fellépni a tömeges, illegális bevándorlással szemben.

Morvai Krisztina arról is beszélt, hogy bár a fősodratú médiában nem észlelhető, de nagyon agresszív támadás indult Magyarország, Lengyelország és Olaszország ellen is, amelyet a Soros Györgyhöz köthető szervezetek gerjesztettek. A képviselő elmondta, az uszítás egészen addig terjedt, hogy a sorosisták párhuzamot vontak az egykori weimari köztársaság, a nácik támogatása és napjaink folyamatai között.

(forrás:demokrata.hu)

Agybaj – Salvini nem engedte be a migránsokat, ezért vizsgálatot indítottak ellene

Megint magyar arany! – Hosszú Katinka két arannyal kezdett a kazanyi világkupán