in , ,

Morvai Krisztina: Érvénytelen a Sargentini-jelentés elfogadása

Nagy fába vágta a fejszéjét Morvai Krisztina

Nagy fába vágta a fejszéjét Morvai Krisztina, hiszen éppen azt a mozzanatot próbálja jogi úton megfogni, amikor az Európai Parlament lerombolja a a jogállamiságot, és az önkényesen manipulált döntéshozatalt állítja a helyébe. A független EP-képviselő a tartózkodásokkal való trükközésről jelentette ki, hogy jogszerűtlen, azonban ez valószínűleg nem fogja meghatni a jogszerűtlenséghez szándékosan folyamodó jogféltőket.

 

A Sargentini-jelentés elbukott – Sorosék írhatják az újat! Nincs meg a kétharmad

– jelentette ki Morvai Krisztina a felszólalásában. A képviselő azzal érvelt, hogy óriási különbség van a „tartózkodás” szavazat mint a képviselő érdemi megnyilatkozása és a „nem szavazás” között.

A matematikai logika alapján az egyszerű többséggel érvényes szavazatok esetében a „tartózkodás” az érdemi döntésbe „nem számíthat bele”, azonban a leadott szavazatok kétharmadának igen voltát igénylő szavazásoknál nagyon is számít az a tény, hogy a „tartózkodás” szavazattal a képviselő érdemi szavazatot adott le, tehát nem hagyható figyelmen kívül. A „nem szavazás” jelenti azt, hogy a képviselő úgy döntött, nem ad le szavazatot az adott kérdésben.

 

(forrás:pestisracok.hu)

Elárasztották Orbán Viktor Facebook-oldalát a támogató hozzászólások

Macron üdvözli a Sargentini-jelentés elfogadását