in , ,

Jurák Kata: kicsoda Ön, Márki-Zay Péter?

Karácsony GeLgely visszalépése nem várt fordulat az ellenzéki szappanoperában.

 

Karácsony GeLgely visszalépése nem várt fordulat az ellenzéki szappanoperában. Valamiért azonban mégsem meglepő, hiszen említett K. Gergelyt már nem először hagyta az út szélén Gyurcsány elvtárs. Emlékezetes, 2019 nyarán a főpolgármester-választás ellenzéki kampányában olyannyira hirtelen dobták be Karácsony mellé Kálmán Olgát, hogy arról elfelejtettek szólni neki.

Most is hasonló élményben lehetett része, hiszen két nappal ezelőtt még azt hangoztatta, ő csak akkor lép vissza, ha elüti egy villamos. Nos, úgy tűnik, Márki-Zay Péter személyében érkezett meg az a bizonyos közlekedési jármű, aki miatt mégiscsak úgy döntött, ő mégsem akar miniszterelnök-jelölt lenni. Kálmán Olga és Márki-Zay Péter neve egyébként már-már visszatérő rémálom lehet számára, képzeljék, Olgica éppen Márki-Zay Péterről jelentetett meg egy életrajzi könyvet 2019-ben. De vajon ki is az az ember, aki mögé felsorakozott a külföldi érdekcsoportok által mozgatott Momentum is? Hogyan lett Hadházy Ákos unokatestvére az az ember, aki ellenzéki nagyágyúként Dobrev ellen vív előválasztási csatát? Kicsoda Ön, Márki-Zay Péter?

 

Azt már az elején leszögezhetjük: Márki-Zay Péter még arra is képes, amire más földi halandó nem. Legalábbis erről tanúskodnak azok a fotók, amelyeket az amerikai külüggyel (nem) tárgyaló hódmezővásárhelyi hantaboy az internetre feltöltött. Mint arról korábban részletesen írtunk: személyes ismeretség nélkül tuningolta évekig tetemes összeggel Haas György, a “magyarországi szövetség vezetője” a Márki-Zay házaspárt – minderről maga a hódmezővásárhelyi polgármester mesélt Kálmán Olgának. Az egykori televíziós azonban valamiért elfelejtett rákérdezni arra, hogyan is került kapcsolatba a keresztény értékeket hirdető família a fényevést propagáló férfival, akiről az sem derült ki, hogy milyen szövetség vezetője is volt akkoriban pontosan. Azt viszont megtudtuk: Haas egy igen komoly feltételhez kötötte a tetemes anyagi támogatást, melyet Márki-Zayék teljesítettek is.

 

AZ AMERIKAI ÁLOM NÉGY ÉVIG TARTOTT – KÜLDETÉS TELJESÍTVE?

Márki-Zay Péterék négyéves amerikai tartózkodás után – meglepetésszerűen – költöztek haza Magyarországra. A döntést akkor azzal indokolták, hogy azt szerették volna, ha gyermekeik magyar iskolába járnak. A Márki-Zay csemeték azonban minden bizonnyal jobban örültek volna, ha nem hurcibálják oda-vissza őket: 2005 és 2009 között először Magyarországról Kanadába, majd Kanadából az USA-ba (New Castle-ba) költöztek, ahonnét édesapjuk vezényletével végül Hódmezővásárhelyre költöztek – ekkor már heten voltak testvérek. A Délmagyar című lapnak adott interjúban Márki-Zay 2009-ben el is kottyintotta, hogy bár ők igen jól érzik magukat itthon a feleségével, a gyerekeknek nem volt könnyű a beilleszkedés, ráadásul még magyarul sem tudtak tökéletesen.

Íme, Márki-Zayék gyerekszobája az USA-ban. Igen, jól látják: az alagsorban rendezték be nekik. Fotó: Márki-Zay Péter

Az édesapa elárulta: pár hónapja vannak itthon, de a gyerekek egymás között még mindig szívesebben beszélnek angolul. Azt azonban eddig titkolták, hogy mi is volt az igazi oka annak, ami miatt a fél világon keresztülrángatták hét gyermeküket. Márki-Zay Péter most viszont elárulta, hogy a felesége tanulmányait finanszírozó férfinek tett ígéret miatt költöztek haza Amerikából. Az, hogy miért ez volt a több ezer dolláros támogatás ára, a Kálmán Olga által írt könyvből nem derült ki, erre valamiért elfelejtett rákérdezni az egykori független-objektív televíziós. De az is nyitott kérdés marad, hogy Haas György pontosan milyen magyarországi szövetség vezetőjeként tevékenykedett, hogyan ismerkedett meg a Márki-Zay házaspárral, és miért kötötte a hazaköltözéshez a több ezer dolláros támogatást. Tette mindezt úgy, hogy Márki-Zay szerint személyesen sosem találkoztak a fényevőként ismertté vált férfival.

Haas György sokféle pszichoterápiás módszerben szerzett jártasságot, sőt, saját műhelyt alapított, amely “kihozta a klinikum falai közül a személyiség- és készségfejlesztő, problémamegoldó módszerek egy részét.” Kezdeményezőként vett részt a Pszichoteam Mentálhigiénés Módszertani Központ (1983–1989) mentálhigiénés modellkísérleteiben (Pszichológiai Kultúra Hete, Lelki Kalauz, Válási szeminárium stb.). 1992-ben a ma is működő Alapítványi és Magániskolák Egyesületének (AME) alapítását szervező háromtagú előkészítő bizottság tagja volt. Az ezredfordulót követően figyelme a szülés/születés biológián túli (egyéni, családi, szociálpszichológiai, kulturális, lélektani, mentálhigiénés, spirituális) dimenziói felé fordult. 2002–2003 között az Alternatal Alapítvány kuratóriumi elnöke volt. Ezt követően elfogadta az Országos Bábaszövetség (OBSZ) elnökségének felkérését a szóvivői tisztség betöltésére (2003–2007), és a Közösség a Születés Méltóságáért által alapított Országos Bábaképző Intézet (OBI) kommunikációs igazgatója lett (2003–2007). Ezek az állások nyilván jól jövedelmeztek, hiszen ez volt az az időszak, amikor Márki-Zayné tanulmányait is finanszírozni tudta. Bár az is lehet, hogy ezt mégsem a szóvivői állásának köszönheti, hiszen saját bevallása szerint hálózatszervezőként alapozta meg családja anyagi biztonságát.

Haas nevét 2013 tavaszán ismerte meg igazán az ország az agárdi másfél éves kisfiú halála kapcsán. Mint ismert, a szülők éheztették a kisfiút, aki végül belehalt az alultápláltságba. Az eset kísértetiesen hasonlított arra a 2007-es esetre, amikor egy óbudai férfi tévképzetei miatt felesége meghalt, kétéves kislányukat pedig az utolsó pillanatban mentették meg az orvosok. A fényevők utáni nyomozás során merült fel Haas neve is, akinek azóta már eltűnt a fényevő blogja az internetről. Márki-Zay Péterék patrónusa 2010-ben Geréb Ágnes mellett kampányolt Márki-Zayné Vincze Felíciával – a TV2 Napló című műsorában. Mostanában sétáló serpaként aposztrofálja magát, neki bárki, bármit elmondhat – legalábbis a Sétáljvelem.hu oldal szerint.

 

 

A Napló felvételén Márki-Zayné kinézete kísértetiesen hasonlít az amish nőkéhez, ami egyáltalán nem meglepő annak tudatában, hogy az amish közösségben több tucat szülésnél is segédkezett, a házaspár pedig rendszeresen látogatta ezeket a családokat. Erről 83 fotót találtunk Márki-Zay internetes fotótárában, ahol az albumokba rendezett fotókon nyomon lehet követni a család Amerikában töltött éveit. Ezek között találni egyébként Hillary Clinton kampányzáróján és Barack Obama kampányestjén készült képeket is; ez utóbbira egyébként kislánya nyolcadik születésnapjáról lépett le a családfő.

 

Az amish közösséget előszeretettel fotózta Márki-Zay

 

A házaspár az USA-ban többször járt az amish közösségben, Felícia pedig előszeretettel segített a vallási csoport tagjainak az otthonszülésben. Az amishokról érdemes tudni, hogy a hívő felekezetek közül talán a legmarkánsabb, keményvonalas csoportként tartják őket számon szerte a világon; ők maguk konzervatív keresztényként aposztrofálják magukat. Az amishok elutasítják a gyógyszeres terápiát, így például az oltásokat és a kemoterápiát. Amennyiben egy gyermek meghal, az az ő hitük szerint “Isten akarata”…

FÉNYEVŐ SZPONZOR, KAMU TAGLISTA, CSERBENHAGYOTT KÁLMÁN OLGA, MEGVEZETETT SAJTÓ

A hódmezővásárhelyi polgármester bár független jelöltként indult a városvezetői székért vívott küzdelemben, de már a választás éjszakáján megköszönte az ellenzék támogatását, akik nélkül nem tudott volna győzni. A helyi ügyek azonban már kezdetektől nem kötötték le annyira, mint az országos politikai szerepvállalás: Márki-Zay szinte azonnal szervezkedni kezdett az Orbán-kormány leváltása érdekében. A hódmezővásárhelyiek pedig hiába adtak hangot a csalódottságuknak, hogy nem ezért választották meg és talán a városi ügyekkel is törődhetne, Márki-Zay megállíthatatlannak bizonyult, olyannyira, hogy saját mozgalmat is alapított Mindenki Magyarországa néven. Persze ez “csupán egy szervezet”, amely azért jött létre, hogy a 2019-es önkormányzati választásokon minden településen “egy hiteles polgármester-jelölt” és őt támogató képviselőjelöltek nyerjék el a helyi közösségek bizalmát.

Már az alapítók névsora is igazán illusztris: Dr. Márki-Zay Péter, Dr. Hadházy Ákos, Dr. Ábrahám Júlia, Dr. Bod Péter Ákos, Elek István, Dr. Kaltenbach Jenő, Kész Zoltán, Dr. Lengyel Róbert, Lukácsi Katalin, Dr. Magyar György, Dr. Mellár Tamás, Üveges Gábor. Ők azok, akik szerint nem az fontos, hogy ki melyik oldalról jön, hanem az, hogy mindannyian egy becsületes, tisztességes Magyarországot akarnak, amely valóban Mindenki Magyarországa lesz. Ezt viszont úgy tűnik, hogy tényleg komolyan gondolják, mert nem csupán országjárás közben gyűjtenek pénzadományokat, de Angliában és az Egyesült Államokban is, így a mozgalom valóban “mindenkié”: határokon átívelő pénzügyi tuninggal rendelkező álfüggetlen szervezet. Mert az ugye egyértelmű, hogy egy sikeres választási kampányhoz leginkább pénz kell, és abból nagyon sok. Ezért is utazott Amerikába nagy médiafigyelemmel kísérve. Aztán kiderült, ordas kamu az egész, de Márki-Zay politikai karrierjét még ez sem törte meg, pedig óriási blamával kiderült róla: orránál fogva vezette a hazai balliberális sajtót, és igazából nem is az amerikai külügyminisztérium hivatalos képviselőivel tárgyalt, hanem sorosista szervezetek képviselőivel.

Mint arról korábban részletesen írtunk: Márki-Zay Péter arra kérte tárgyalópartnereit, hogy az Egyesült Államok – ahogy a múltban többször is megtette – segítse az ellenzék munkáját. Hozzájárulhatna például a nem kormánypárti vezetésű városokban a beruházások növeléséhez, de a szabad sajtót is támogathatná, így például a Szabad Európa Rádió újraindítását. A 168 Óra kérdésére válaszolva hozzátette: az amerikai partnerek meghallgatták őket és mindent feljegyeztek, de a döntésre még várni kell, hiszen az az elmondása szerint a legfelsőbb szinteken születik majd meg. Kiemelte, hogy az amerikai fél csak tájékozódni akart, de ő érezte a kérdésekből, hogy aggódnak a külügynél “Oroszországhoz és Kínához való közeledésünk miatt”, és az érdekelte őket, hogy Magyarország mennyire lojális a nyugati világgal szemben. Izgalmas persze, hogy a mozgalom honlapján található hitvallás szerint nem fogadnak el semmilyen támogatást, amelyet “később bárki, bármikor, bármilyen befolyásolásra, nyomásgyakorlásra fel tudna használni”.

Bár megpróbálta kimagyarázni magát a szorult helyzetből, végül az ATV-n Rónai Egon kérdésére kibökte, hogy mégsem ott és mégsem azokkal találkozott, ahogyan azt addig elhitette a hazai közvéleménnyel. Azt gondoltuk, ezt nem tudja überelni, de tévedtünk. Márki-Zayék mozgalmáról ugyanis 2019-ben kiderült, hogy a nagy dírrel-dúrral beharangozott polgármesteri listán több olyan név is szerepel, akik egyébként nem is akartak kapcsolatba kerülni – még ily módon sem – a Mindenki Magyarországa Mozgalommal (MiMaMo), akik pedig fel akartak rá kerülni, valamiért téves névvel jelentek meg. Arról pedig a PestiSrácok.hu rántotta le a leplet, hogy több olyan polgármesterjelölt is rajta van a listán, aki Soros-szervezethez köthető. A profizmus látszatát még felcsillantani sem tudó MiMaMo vezetője azonban kellő magabiztossággal próbált szervezkedni, vitaműsorban szerepelni vagy éppen rádiós interjút adni. Ez utóbbit talán mégsem kellett volna, mert elkottyintotta magát arról, hogy szerinte mennyire szükséges a gyerekeket bántalmazni egy családon belül – persze csak nevelési célzatból. A kínos magyarázkodás még nagyobb lavinát indított el, amit még azzal is meg tudott fejelni, hogy nem ment el a róla írt könyv bemutatójára, így hagyván cserben Kálmán Olgát, akinek nyilván nem esett jól, hogy a budapesti választópolgárok után még a főhőse is cserbenhagyja az egykoron sztárként tündöklő műsorvezetőt.

A könyv mindenesetre igazi csemegét kínál a hódmezővásárhelyi polgármesterről, aki maga meséli el benne azt, hogy a fényevés hazai nagymestere ismeretlenül pénzelte dollárezrekkel őket amerikai tartózkodásuk alatt: egyebek mellett Haas György finanszírozta felesége szülésznői tanulmányait is. Ehhez pedig azt a feltételt kötötte, hogy hazaköltözzenek. Márki-Zayék így négy év amerikai tartózkodás után visszajöttek hat gyermekükkel Magyarországra, ahol a gyerekek még mindig inkább angolul szerettek beszélni, a beilleszkedés sem ment nekik könnyen. (A gyerekek négy év alatt minimum négy költözést éltek meg három ország és két kontinens között.) Mindez elenyésző szempont lehetett a házaspár számára, hiszen az újdonsült bába-feleség az otthonszülést propagálta Haas Györggyel egyetemben, míg Márki-Zay továbbra is utazgathatott kedvére. Erről pedig fotókat is készített, így bukkantunk rá internetes albumjaira, ahol több exkluzív fotót is találtunk. Mindent megörökített, amit meg lehetett, így a több ezer fénykép még albumba rendezve is tetemes mennyiség, ezeket végigböngészve azonban sok minden kiderül a független polgármesterként haknizó Márki-Zay Péterről.

“MY NAME IS MÁRKI-ZAY, PETER MÁRKI-ZAY…”

A hódmezővásárhelyi polgármester számára nem jelent gondot, hogy egy titkosügynököt felismerjen, még akkor sem, ha az történetesen egy több ezer fős tömegben sétál. Sőt, Márki-Zaynak még az is sikerül, hogy lencsevégre kapja őt – mindezt persze a titkosügynök észre sem veszi, vagy ha mégis, akkor is hagyja.

 

Sikerült kiszúrnia Hillary Clinton kampányestjén, a tömegben egy titkosügynököt. “A secret agent watching the crowd. / Egy titkosügynök a tömeget kémleli.” – írja.

 

 

Ez a kép egy másik rendezvényen, egy másik titkosügynökről készült. Legalábbis Márki-Zay szerint.

 

 

Az, hogy Márki-Zay Péternek, aki független jelöltként indult az időközi polgármester-választáson, vajon miért is jelentett akkora élményt, hogy Hillary Clinton rendezvényén részt vehetett, sőt, még egy autogramot is kapott tőle a baseball-sapkájára, nem tudjuk. Az viszont tény, hogy őrült lázban égve várta, hogy a politikusnő közelébe férkőzhessen – minderről pedig ő maga számol be fotóblogjában.

 

 

Óriási az öröm: Hillary Clinton aláírta a baseball-sapkáját!

Végre Clinton asszony közelében! Juhhú!

“Hillary beszél a tömeghez, Bill Clinton és Evan Bayh szenátor balról szintén ott van a színpadon.”

 

 

 

 

Sőt, Bill Clintonnal történt majdnem-találkozásáról így számol be:

Miután találkoztunk a feleségével, a kampányban őt támogató volt elnök Bill Clinton is felénk közeledett. Nagyon reméltem, hogy vele is kezet foghatok, de az utolsó pillanatban, 2-3 méterre tőlem a túloldali korlátok felé fordult és azok mentén haladt tovább, elkerülve bennünket. Többen kiabáltunk, de hiába, igyekezett kifelé. Mindenki nagy tisztelettel szólt hozzá, így egy pillanatnyi csendet okozott, amikor én Billt kiáltottam, de ez sem segített…

Gyermeke nyolcadik születésnapján Barack Obama kampányzáró estjére sietett…

Kislánya nyolcadik születésnapi köszöntője után autóba ült, hogy Barack Obama kampánygyűlésén részt vegyen

 

 

Nos, a demokrata elnökjelöltektől láthatóan izgalmi állapotba kerülő Márki-Zay Péter, aki önmagát keresztény, jobboldali értékekkel bíró független politikusként jellemezte, nyilván meg tudja magyarázni a fényevő mesterhez, az amish közösséghez és az abortuszpárti, keményvonalas liberálisokhoz fűződő vonzódását.

TÖRVÉNYEN KÍVÜLIEK TÁRSASÁGA

A demokrácia költséges dolog, és nyilvánvalóan nem létezhet szilárd demokrácia működőképes, forrásokkal jól ellátott pártok nélkül, Márki-Zayék mozgalma azonban nem elszámoltatható, mivel bár politikai tevékenységet végez, mégsem párt, hanem civil szervezet. Így a 2013-ban elfogadott pártfinanszírozási törvény sem vonatkozik rá, mely szerint tilos cégektől, külföldi személyektől vagy szervezetektől bármilyen összeget elfogadni; a pártok kizárólag magyar állampolgároktól kaphatnak adományokat. A minden transzparenciát nélkülöző mozgalmi léttel Márki-Zay Péter egyre nagyobb álmokat dédelgetett és mutatta ki foga fehérjét.  A lé(t) a tét az ellenzék számára, így  Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester-jelölt mögött is felsorakoztak, ami már csak azért sem meglepő, mert hasonlóképpen gondolkodnak a hatalomszerzés módjáról. Különös ugyanakkor, hogy az akasztgatás sokkal inkább jut eszükbe megoldásként, mint a választási győzelem. A baloldal legújabb „igazikonzervatív”, „igazikeresztény” kedvencéből, Márki-Zay Péterből buggyantak elő a bolsevik hagyományok, amikor egy lakossági fórumon kandeláberekről és akasztásról kezdett értekezni. 

Nem akarom mondani, hogy a kandelábereket mire lehet még használni a plakátok ragasztásán kívül…

– folytatta az 1919-es és az 1945 utáni hagyományokba kapaszkodó gondolatmenetét, ugyanis a felsorolt népek körében nem jellemző az utóbbi évszázadban, hogy a népharag lámpavasra akasztgatott volna embereket. Igaz, Magyarországon sem a népharag, sokkal inkább a hatalmat magukhoz ragadó kommunisták tették meg minden lehetséges alkalommal. Márki-Zay Péter azzal támasztotta alá állítását, hogy ezek a népek „kiállnak egymásért, kiállnak az érdekeikért, harcolnak”, nem úgy, mint a magyarok: “Óriási szerencséje ennek a kormánynak, hogy ez a birkatürelmű magyar nép […] ez még ezt is elfogadta”. A logikai bukfenc ott van az egész közlésben, hogy Márki-Zay szerint csak azért nem lázad fel a magyar nép az elmúlt két választást kétharmados többséggel megnyerő, és most is hasonlóan nagy népszerűségi fölényben levő kormánypárt ellen, mert birkatürelme van. Az fel sem merül a benne, hogy a magyar nép jelentős többsége nem érzi úgy, hogy sérülnének az egyéni vagy a nemzeti érdekei. Igaz, a bolsevikok sosem mondanak le a harcról, egészen addig, amíg nem tudják megkaparintani a hatalmat. Azután pedig, szívük szerint, elkezdenek akasztani.

2022 UTÁN MINDENKIT LETARTÓZTATNA MÁRKI-ZAY KORMÁNYA, DE AKIT MÉGSEM, AZ ÁTNEVELŐTÁBORBA KERÜL

Polgári Magyarországnak, a jobbközép hathatós együttműködésének nevezte Márki-Zay Péter azt, hogy a – szerinte – biztos, 2022-es, kétharmados ellenzéki győzelem után a jelenlegi kormány tagjait letartóztatnák, így akár a hatvanhat százalékos fölényük is meglehetne az Országgyűlésben. Így fejeznék le a Fideszt, amellyel aztán már könnyebben lehetne tárgyalni a koalíciózásról.

A polgári eszme persze nem küldené az összes Fidesz-szavazót azonnal a gulágra, a tisztességeseket megtartanák Márki-Zayék. Az okfejtésből nem derült ki, de valószínűleg az lehet majd 2022-től tisztességes Fidesz-szavazó, akinek vagy a hódmezővásárhelyi polgármester személyesen, vagy kuzinja, Hadházy Ákos állítja ki a marhalevelét, a most még tévelygő Orbán-szimpatizánsok összefogdosásában pedig a hatóságok segítségére is számítanak. A még ezt is túlélő tisztességesek aztán a polgári jobbközép könyörületességének köszönhetően átnevelőtáborokban találhatnának vissza az igaz útra. Azt Márki-Zay Péter is elismerte, hogy a 2022-es győzelmük után a más pártok tervezett betiltása után elnéptelenedne a parlament, azonban erre is van mesterterve: egy újabb választás kiírásával a korábbinál is nagyobb győzelmet aratna. 

És ez az ember a baloldali összefogás reményteljes miniszterelnök-jelöltje.

“Kell még valamit mondanom, Ildikó?”

 

 

(pestisracok.hu)

 

Add tovább!

Itt a legjobb vers Kamu Geri bukásáról

Böröcz László úgy szétkapta Csárdi Antalt a Hír Tv stúdiójában, mint a büdös sz*rt! Videó