in , ,

Hoppá! Ebből balhé lesz – A Fidesz határozati javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé Ukrajna EU-csatlakozásáról

„Ellenezzük, hogy Ukrajna megkezdje az uniós csatlakozási tárgyalásokat, ezzel összefüggésben határozatot terjesztettünk a parlament elé”

 

„Ellenezzük, hogy Ukrajna megkezdje az uniós csatlakozási tárgyalásokat, ezzel összefüggésben határozatot terjesztettünk a parlament elé” – közölte Kocsis Máté a közösségi oldalán. A Fidesz frakcióvezetője leszögezte, hogy az Európai Bizottság nem mérhet kettős mércével. Mint mondta, a tagjelölteknek eddig is minden egyes kritériumot teljesíteniük kellett, most sem lehet kivételezni aktuálpolitikai és ideológiai szempontok miatt.

Olyan nincs, hogy Ukrajna megelőzze a csatlakozásra váró észak-balkáni országokat. Ráadásul úgy, hogy még a tárgyalások megkezdéséhez szükséges feltételeket sem teljesítette – elég csak a kisebbségek helyzetére és nyelvhasználatára gondolni

– rögzítette Kocsis Máté.

 

 

Jelezte: nem tisztázott, hogy az ukrán tagság milyen hatással lenne például az unió költségvetésére, kohéziós- és agrárpolitikájára. A frakcióvezető kiemelte, hogy ezt a kérdéskört nulladik lépésként meg kell vitatnia a tagállamok vezetőinek. „Az ügyben konszenzusra lenne szükség, de ez ma hiányzik. Nem lehet felelősségteljes döntést hozni a csatlakozási tárgyalások megkezdéséről, ezért arra kérjük a kormányt, hogy a fenti álláspontot képviselje az Európai Tanácsban és az Európai Unió intézményeiben” – tette hozzá.

 

 

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

MSZP-s politikus a 99 Mozgalom „mikroadományairól”: Átvertek minket!

Mégis jó a magyar oktatás??? Kritikusok, csöndesedjetek, itt a friss PISA-felmérés! Jelentjük, nagyjából Németországgal, Norvégiával és Franciaországgal vagyunk egy szinten