in , ,

Jellemző: az Európai Parlament új alelnöke máris Magyarországnak üzent + Mindenszo.hu kommentár

Jan-Christoph Oetjen szerint Magyarország nem veheti át nyáron az EU Tanácsának soros elnökségét, mert „lábbal tiporja a jogállamiságot”.

 

„Azok a tagállamok, amelyek lábbal tiporják a jogállamiságot, nem képviselhetik az Európai Uniót a külvilág felé” – jelentette ki Jan-Christoph Oetjen, az Európai Parlament 14 alelnökének egyike. A Die Zeit beszámolója alapján a Német Szabaddemokrata párt politikusa csupán január közepén foglalta el pozícióját, de máris van véleménye arról, hogy Magyarország júliusban átveszi az EU Tanácsának elnökségét – határozottan ellenzi.

Oetjen egyébként azt is elutasítja, hogy Ukrajna gyorsított eljárásban legyen az Európai Unió tagja. Szerinte ehhez olyan kritériumoknak kell megfelelni, mint a jogállamiság biztosítása és a korrupció elleni küzdelem.

 

(Mandi)

 

 

Mindenszo.hu kommentár: orvos látta már az illetőt? Vannak világos szabályok, az EU ezt át akarja hágni, tehát akkor hol is vannak a jogállamisági gondok? Naugye.

 

 

 

A Lánchíd felújítás lesz a főpolgármester Waterloo-ja?Ebbű’ balhé lesz – Lánchíd-botrány: baloldali vezetés alatt valahogy mindig kedvező helyzetbe került az A-Híd Zrt.

Valamit tenni kéne a kormánynak – Rossz hírt kaptak az autósok: így alakul a benzinár a következő időszakban