in , ,

Hoppá! Megszületett a megállapodás Magyarország és Ukrajna között

A kétoldalú kapcsolatok javításának érdekében jelentős előrelépés történt a közös határon a logisztikai és szállítási lehetőségek bővítésében. Ukrajna további tárgyalások kezdeményezésén gondolkodik.

Magyarország és Ukrajna megállapodott a Nagypalád–Nagyhódos ellenőrző pont megnyitásáról a személygépkocsik számára, valamint a 7,5 tonnánál nehezebb üres teherautók mozgásának lehetőségéről a Luzsánka–Beregszász ellenőrzőponton – írja a Komszomolszkaja Pravda az Ukrán Közösségi Fejlesztési, Terület- és Infrastruktúraügyi Minisztérium bejelentésére hivatkozva.

A beszámoló szerint a felek mérlegelik egy új Dijda–Beregdaróc teherforgalmi ellenőrző pont építésének lehetőségét az ukrán-magyar határ kapacitásának növelése érdekében, valamint Ukrajna azon gondolkodik, hogy tárgyalásokat kezdeményezzen Magyarországgal a közös vám- és határellenőrzésről a határátlépés felgyorsítása érdekében.

 

Az ukrán Elnöki Hivatal korábban megállapította, hogy előrelépés történt Magyarországgal a kétoldalú kapcsolatok javításáról folytatott párbeszédben, a magyar fél által javasolt 11 pontból ötben már sikerült megállapodni.

A nemzeti közösségeket érintő kérdésekben vannak elfogadott álláspontok, amelyeket a munkacsoportok dolgoztak ki és rögzítettek előzetesen, a projekt pedig folytatódik, és a lehető leghamarabb véglegesítik. Emellett a közös határon a logisztikai és szállítási lehetőségek bővítésében is jelentős előrelépés történt – ennek bizonyítéka a fenti bejelentés is.

(Mandi)
     


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

Jeszenszky Zsolt: Orbánnak víziója van, Magyarnak sértettsége

Hoppácska! Újabb gyanús összefonódás a hídpénzbotrányban