in , , ,

Már megint hazudozik a nyugati média Magyarországról – Kovács Zoltán: álhír, hogy Magyarország megvétózná a közös EU-s állásfoglalást Ukrajna kapcsán

A kormányszóvivő fake news-nak nevezte a brit The Guardian értesülését.

Kovács Zoltán kormányszóvivő keddi Twitter-bejegyzésében álhírnek, fake news-nak nevezte Patrick Wintour, a The Guardian brit baloldali napilap diplomáciai rovatszerkesztőjének és más hírportáloknak azon értesülését, hogy Magyarország megvétózná az Ukrajnával kapcsolatos közös EU-s állásfoglalást. A kormányszóvivő a mikroblogjában hangsúlyozta: Orbán Viktor miniszterelnök már korábban kijelentette, hogy Magyarország részese a közös EU-s álláspontnak, és jelenleg is folyamatos a magas szintű, intenzív párbeszéd Budapest és Brüsszel között.    

Mindeközben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szintén Twitter-üzenetben jelezte kedden, hogy folyamatos telefonbeszélgetéseket folytat partnereivel. Ennek keretében tájékoztatta Orbán Viktort is az ukrajnai biztonsági helyzetről. Az ukrán elnök szerint a két politikus egyetértett abban, hogy közös erőfeszítéseket kell tenni a helyzet békés rendezése érdekében.

(MTI)

 

Add tovább!

Kocsis Máté: kígyó!

Trump: Putyin zseniális!