in ,

Homokzsákot tölteni hívják Karácsony Gergelyt a római-parti lakók – Természetesen nem fogja odatolni a képét

Homokzsákok töltésére hívta Karácsony Gergely főpolgármestert és Kiss László III. kerületi polgármestert az Egyesület a Római-partért alelnöke

Homokzsákok töltésére hívta Karácsony Gergely főpolgármestert és Kiss László III. kerületi polgármestert az Egyesület a Római-partért alelnöke, aki mobilgát híján egy hete épít saját zsebből egy kétszáz méter hosszú, homokzsákokból álló gátat, hogy saját tulajdonát biztonságban tudja. Egri Gábor a Metropolnak nyilatkozva arról beszélt, a Duna vízállása nagyon magas, egy újabb esőzés után a folyó kiléphet a medréből, a Római-partot elöntheti a víz, mivel Karácsony Gergely úgy döntött, hogy a majd megépülő gát nem fog védelmet nyújtani 70 hektáron és kétezer ember életének és vagyonának.

A főpolgármester ugyanis azt támogatja, hogy a Királyok útja–Nánási út mentén építsék meg a gátat. – Karácsony Gergelynek meg kellene védenie minket, de ő ehelyett odalök mindent a Dunának – bosszankodott Egri Gábor.

Karácsony Gergely annak ellenére döntött az új nyomvonalról, hogy már korábban törvény, illetve jogszabály rendelkezett arról, hogy a gát helye a parthoz közel legyen.

Ráadásul a szakmai előkészítések alapján mobilgátat, nem pedig a főváros által építendő fix vasbeton építményt terveztek.

Így az ott élők minden árhullám alkalmával saját zsebből kénytelenek fizetni a védekezést. Egri Gábornak például összesen ötmillió forintjába kerül csak a mostani védekezés, a legutóbbi négy százmillió fölött végződött. A környékbeliek a tulajdonuk miatt aggódnak, amelyben a víz hetven hektáron is óriási károkat okoz. A mostani katasztrófát a hó olvadása és a további csapadék okozhatja.

– Megfeszített munkával készülünk az árvízre, nagyon nehéz embereket találni a munkára, ezért

szeretnénk meghívni Karácsony Gergely főpolgármestert és Kiss Lászlót, Óbuda polgármesterét egy zsákos partira. Nézzük meg, ki a legény a gáton, egy órán belül ki tud több zsákot megtölteni homokkal

– fogalmazott az egyesület alelnöke, aki hangsúlyozta: mindenki, aki a Római-parton segíti a védekezést, előtte oltassa be magát Hepatitis A ellen, a területnek súlyos a szennyvízterhelése, emésztőgödrök, csatornázatlan területek vannak a parton, és a Duna is hoz magával rengeteg kórokozót.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Curtis: imponál, ahogyan Orbán kiáll a nemzeti érdekekért

Csőd fenyegeti a fővárost, ha Kamu Geri marad – És még vigyorog is hozzá!