in

Na, ugye – Varga Mihály: a kormány további két évvel meghosszabbítja a kedvezményes lakásáfát – A baloldali sajtó megint hallgat

A kormány további két évvel meghosszabbítja a kedvezményes lakásáfát – írta a pénzügyminiszter szombaton Facebook-oldalán.

Varga Mihály kiemelte: ez jó hír a családoknak és az építőipari vállalkozásoknak, azt jelenti, hogy 2026. december 31-ig az új építésű lakásokat (150 négyzetméterig) és családi házakat (300 négyzetméterig) csupán 5 százalékos áfakulcs terheli. További könnyítésnek nevezte, hogy a kedvezményes adókulcs akár 2030 végéig is alkalmazható az olyan ingatlanok esetében, amelyek építési engedélye, bejelentése 2026 végéig megtörtént.

 

 

A könnyítést a szakmai szervezetek, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) is támogatták – tette hozzá.

Az adócsökkentéssel a kormány évente 200 milliárd forintot hagy az embereknél, miközben a magyar építőiparnak is jelentős segítséget nyújt

– jelezte Varga Mihály. A költségvetés biztosítja az adócsökkentéshez szükséges forrásokat, az intézkedés a hiánycélt nem veszélyezteti – írta a pénzügyminiszter.

 

 

(Pestisracok.hu)

 

 

 
 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

     


GVH: akár 40 százalékos árcsökkenést is generált az online árfigyelő – A balmédia persze megint hallgat

A lengyelek nem a nyugat hátsóját nyalták eddig? Mateusz Morawiecki: Brüsszel veszélyt jelent az európai demokráciára