in

GVH: akár 40 százalékos árcsökkenést is generált az online árfigyelő – A balmédia persze megint hallgat

Az online árfigyelő rendszerben megjelenő élelmiszerek minőségét is vizsgálja a Nébih.

Az online árfigyelő rendszerben megjelenő élelmiszerek minőségét is vizsgálja a Nébih. Az első célellenőrzés az alapvető élelmiszerekre fókuszált, azért hogy a legolcsóbb alapanyagokból is biztonságos és jó minőségűek kerüljenek a magyar családok asztalaira. A versenyhivatal szerint az árfigyelő rendszer a szűk egyéves működése alatt hozzájárult az infláció csökkenéséhez.

Bomba árakat és számos akciót hirdet vásárlóinak az M1 Híradójában bemutatott esztergomi hipermarket. Egy vásárló szerint szükség is van rá. A boltba járók között sok a tudatos vásárló, aki keresi a kedvezményeket és a jó minőségű magyar alapanyagokat.
Amikor úgy látom, hogy egy másik áruház kedvezőbb áron adja a terméket akkor természetesen azt fogom választani”

– mondta egy vásárló Híradónak.

Az akciók nemcsak a boltok polcain, hanem a népszerű online árfigyelőben is követhetők. Ma már 78 termékkategóriában napi szinten több mint kétezer különböző élelmiszer árát hasonlíthatják össze boltokra szűkítve a vásárlók, pénzt és időt spórolva ezzel. Számos előnye van az online árfigyelőnek a Gazdasági Versenyhivatal szerint. Az egyik legfontosabb, hogy minden bizonnyal hozzájárult az elmúlt hónapokban a boltok között kialakult árversenyhez, ami a legtöbb élelmiszer-kategóriában jelentős, 20-30 vagy akár 40 százalékos árcsökkenést generált.

Az árfigyelő rendszerben elérhető alapvető termékkategóriák többségében csökkentek az árak. Hogy példákat is említsek: a finomliszt ára több mint 40 százalékkal csökkent, a tojás 30, a burgonya pedig 60 százalékkal olcsóbban érhető el”

– mondta Gondolovics Katalin, a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője.

 

Ez a legfőbb célja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által elindított az árfigyelő rendszerben megjelenő élelmiszerek minőségét vizsgáló ellenőrzés-sorozatnak is. Az első célellenőrzés az alapvető élelmiszerekre fókuszált. Az elmúlt időszakban öt különböző termék, a liszt, kenyér, tojás, tej és a párizsi közül a három legolcsóbbat vizsgálták.

Itt az a cél, hogy a magyar családok, fogyasztók megtalálják azokat a legolcsóbb termékeket, amiket könnyen megtudnak vásárolni. Ugye az olcsó termékekre van egy olyan általános hiedelem, hogy azok rosszabb minőségűek, mi azonban arra szeretnénk felhívni ezzel az ellenőrzés-sorozattal a figyelmet, hogy ott is ugyanúgy be kell tartani a szabályokat”

– hangsúlyozta Nobilis Márton Nobilis Márton, az Agrárminisztérium államtitkára.

 

(pestisracok.hu)

 

  

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

     


Ez az ország szégyene – Még egyszer Kulkáról! Egy ilyen megosztó, liberális ember hogy lehet a Nemzet Színésze???

Na, ugye – Varga Mihály: a kormány további két évvel meghosszabbítja a kedvezményes lakásáfát – A baloldali sajtó megint hallgat