in ,

Csőd fenyegeti a fővárost, ha Kamu Geri marad – És még vigyorog is hozzá!

Teljes csődben van a főváros, Budapest baloldali vezetése elköltötte a tartalékot

Teljes csődben van a főváros, Budapest baloldali vezetése elköltötte a tartalékot, a tavalyi adóbevételt, és még hitelt is felhalmozott – fogalmazott Wintermantel Zsolt a közszolgálati televízió adásában. A Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője úgy látja, Karácsony Gergely alkalmatlan a főváros vezetésére, és hiányzik a város vezetéséhez való képessége.

– A főváros baloldali vezetése elköltötte a rekordméretű, több mint 200 milliárd forintos tartalékot, amelyet a Fidesz–KDNP-városvezetéstől örökölt meg, elköltötte a tavalyi rekordméretű adóbevételt, és még hitelt is felhalmozott. Ez teljes csőd – hangsúlyozta a kormánypárti politikus, hozzátéve,

„szinte nulla fejlesztés van” a főváros jövő évi költségvetésében, miközben a bevételi oldalon több mint 300 milliárd forint érkezik iparűzési adóból a fővárosi önkormányzatnak.

Wintermantel Zsolt jelezte: 2018-ban, Tarlós István főpolgármesterségének utolsó teljes évében 149 milliárd forint volt az iparűzési adóból származó bevétel.

A főváros által kifogásolt szolidaritási hozzájárulással kapcsolatban azt mondta, hogy bár annak mértéke növekszik, de ennél jóval nagyobb mértékben nő az iparűzési adóból származó bevétel. – Jövőre mintegy 15 milliárd forinttal nő a szolidaritási hozzájárulás és több mint 30 milliárd forinttal az iparűzési adóból származó bevétel – hangsúlyozta. A politikus beszélt arról is, hogy

a városvezetés azt az 50 milliárd forintos kötelezettségét, amelyet ki kellett volna fizetnie a közösségi közlekedés finanszírozására, nem tudta saját bevételeiből megtenni.

– Pénzügyi trükközéssel, úgynevezett faktorálással tudták finanszíroztatni a költségeket – emelte ki Wintermantel Zsolt, hozzátéve, hogy ez tulajdonképpen hitel.

A fideszes frakcióvezető szerint a főváros növelni tudná a bevételeit például aktív ingatlangazdálkodással, a költségeket pedig az önként vállalt feladatok racionalizálásával lehetne csökkenteni. – A jelenlegi városvezetés azonban nem gondolkodik, csak sodródnak, ez tipikus baloldali hozzáállás – mondta a politikus, aki a kialakult helyzet kapcsán Margaret Thatcher egykori brit miniszterelnököt idézve azt mondta, „a szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből”.

Ha nem sikerül nyáron leváltani a baloldali vezetést a főváros éléről, akkor akár a technikai csőd is bekövetkezhet, leállhat a közösségi közlekedés vagy a város működése

– szögezte le a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Homokzsákot tölteni hívják Karácsony Gergelyt a római-parti lakók – Természetesen nem fogja odatolni a képét

Az „elszigetelődés” jegyében itt járt Erdogan – Orbán Viktor egy különleges török autót próbált ki Erdogannal