in ,

Ungár Péter beszólt: Egy vörös polip uralja most a budapesti Városházát

Az LMP társelnöke szerint „az ellenzéki pártok elleni düh jogos”.

A Telex választási műsorának vendége volt Ungár Péter. Az LMP társelnöke szerint „az ellenzéki pártok elleni düh jogos, most csattan a pofon irányunkba a ’22-es összefogás kudarca miatt”. Hozzátette: pártja tanult abból, hogy sikertelen volt a konstrukció.

Ungár hangsúlyozta, szerinte jó döntés volt, hogy a különutasságot választották és Vitézy Dávidot, a Fidesz korábbi államtitkárát indították főpolgármester-jelöltnek, még akkor is, ha sok kritika érte ezért pártját a baloldalról.

 

 

Ungár szerint a siker egyik mutatója, hogy a közvélemény-kutatóknál az LMP fővárosi listája megelőzi a Momentumét, amit ha korábban mond neki valaki, arra úgy reagált volna, hogy „nem szabad rivotrilra vodkát inni”.

Az LMP társelnöke arról is beszélt, hogy ők fel akarják számolni a politikai posványt Budapesten, szerinte szakemberekre van szükség, és azt akarják elérni, hogy pártpolitikusok kikerüljenek a fővárosi cégekből. Arra a kérdésre, hogy szerinte a Városházán ki a főnök, Karácsony Gergely vagy Gyurcsány Ferenc, azt mondta, hogy „egy vörös színű polip uralja a Városházát”. Majd név szerint megemlítette Draskovits Tibort, Gyurcsány egykori pénzügyminiszterét,

aki a BKV-t vezeti úgy, hogy nincs közlekedéssel kapcsolatos tapasztalata.

Ungár azzal is vitatkozott, hogy Vitézyt Karácsony ellen állították volna: „Egyszerűen egy nagyon jó jelölt. Nagyon ért ahhoz, amit csinált. Végre van lehetőség tartalmi kérdésekről beszélni.” Az LMP társelnöke hozzátette: „Vitézy nem a Fidesz hekkje és jobboldali szavazatokat is fog szerezni”. 

 


     


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 


Részletesen kifejtette terveit a Fidesz főpolgármester-jelöltje

Ezt külön a libsik kedvéért – IMF: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet