in ,

Friss hír! Elbukott a spanyol baloldal, előrehozott választás lesz

VI. Fülöp spanyol király nem kérte fel kormányalakításra Pedro Sánchez ügyvezető miniszterelnököt

VI. Fülöp spanyol király nem kérte fel kormányalakításra Pedro Sánchez ügyvezető miniszterelnököt, az áprilisi választásokon győztes Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) főtitkárát, de más jelöltet sem – derült ki a királyi ház kedd esti közleményéből. Így Spanyolországban előrehozott választások lesznek  november 10-én.

„Őfelsége a király, (…) megállapította, hogy nincs olyan jelölt, aki számíthat a szükséges parlamenti támogatásra” – olvasható a dokumentumban.

Az uralkodó az elmúlt két napban fogadta a spanyol parlamenti pártok vezetőit, hogy felmérje: van-e esély új miniszterelnök megválasztására a törvényben előírt szeptember 23-i határidőig, vagy új választásokat kell-e kiírni.

 

„Lehetetlen volt teljesíteni a választóktól április 28-án kapott mandátumot. Minden eszközzel megpróbáltam, de lehetetlenné tették” – mondta Pedro Sanchez.

Bírálta az ellenzéki pártokat, amelyekkel az elmúlt hónapokban nem sikerült megegyezni a parlamenti kisebbségben lévő szocialista párt kormányzati elképzeléseinek támogatásáról.

(origo.hu)

Szijjártó kiosztja Fegyőrt! – Szijjártó: Fekete-Győr az illegális migrációt támogatja, akárcsak Gyurcsány Ferenc – Videó

Neeeee! Ez direkt ilyen hülye? Karácsony megint eltévedt!! :D