in ,

Nocsak! – A spanyol nemzeti oldal is falat építene

A spanyol belpolitikában egyre népszerűbbé váló VOX párt kijelentette…

A spanyol belpolitikában egyre népszerűbbé váló VOX párt kijelentette, mit kezdene a bevándorlási válsággal: megmászhatatlan falat húznának a migránsok megállítására.

 

Mint ahogy arról reggeli összefoglalónkban írtunk, előrehozott választásokat tartanak vasárnap Spanyolországban. Az erőviszonyokról, szereplőkről és a közelmúlt politikai eseményeiről is részletekbe menően írtunk, ezúttal azonban egy pártra, a bevándorlásellenes VOX-ra érdemes kitérni.

Az Európai Uniónak egyedül Spanyolországon keresztül van szárazföldi határa Afrikával, mégpedig az olyan exklávéknak köszönhetően, mint Ceuta, vagy Melilla.

Noha ezeket az exklávékat kerítés védi, ezeket rendre megrohamozzák (és áttörik) szubszaharai migránsok, a helyzetet pedig nem segíti az sem, hogy a jelenlegi szocialista kormányzat egy az egyben lebontaná ezeket a kerítéseket.

Ezen tervüket pedig rendre hangsúlyozzák a spanyol szocialisták. Érdemes emlékezni például a külügyminiszter, Josep Borrell az alábbi módon nyilatkozott a migrációs válságról:

Európa demográfiai helyzete azt mutatja, hogy ha csak nem akarunk egy elöregedő kontinensen élni, vérfrissítésre van szükségünk.”

Ezt a helyzetet változtatná meg alapjaiban a bevándorlásellenes VOX, amely a politikába 2018 decemberében robbant be: ekkor nyert a párt először parlamenti képviseletet, ráadásul egyből kormányra került Andalúziában.

A párt népszerűségének robbanásszerű növekedését elsősorban az adja, hogy a a szocialista kormánytól teljesen eltérő politikát hirdet: az exklávé határait „megmászhatatlan fallal” kerítenék el, hogy ezzel vessenek véget a migrációnak, és – Donald Trump elnök kampányát visszhangozva – Marokkóval fizettetnék meg a költségeket.

Mindenesetre az kijelenthető, hogy a VOX-nak lenne dolga. Az olaszországi bevándorlásellenes fordulat után a migránsok Spanyolországon keresztül kezdtek el Európába érkezni, és ebben a szocialista kormány minden segítséget megadott nekik.

(Forisek Ádám, 888.hu)

Schiffer jól beszólt az ellenzéknek: Kár volt Szél Bernadettnek annyit randalíroznia december-januárban

Bangóné lepatkányozta a Fideszeseket! – videó