in , ,

Agybaj: A spanyoloknak fizetniük kell az egészségügyért, a migránsoknak nem

A baloldali, szélsőségesen bevándorláspárti spanyol kormánypárt ismét tett egy szívességet az illegális bevándorlóknak

A spanyol parlament a héten elfogadott egy törvénytervezetet, mely ingyenessé teszi az egészségügyi szolgáltatásokat a papírok nélküli migránsok számára. Korábban is létezett ilyen törvény, azonban azt hat éve, az akkori konzervatív, bevándorlásellenes kormány eltörölte. 

A Pedro Sanchez vezette jelenlegi vezetés a nyár elején vette át a hatalmat a mediterrán hatalmat úgy, hogy választást sem nyertek. A parlament egy bizalmi szavazás után vonta meg a bizalmat Mariano Rajoytól és bízták meg Sanchezt, aki beiktatása után rögtön, a legnagyobb titokban találkozott Soros Györggyel. Ezek után pedig elkezdtek özönleni a migránsok a dél-európai országba. Bár a baloldali PSOE a jelenlegi kormánypárt, a parlamentben kisebbségben vannak, hiszen a 350 székből csak 84 az övék.

A baloldali párt legújabb csomagja nagy felháborodást okozott országszerte, hiszen ingyenessé tennék az egészségügyi szolgáltatásokat az újonnan érkezett, döntően fekete-afrikai illegális bevándorlóknak, míg a spanyoloknak továbbra is fizetniük kell érte.

Fotó: AFP

A migránsok számára biztosított díjmentes egészségügyet 2012-ben törölte el Mariano Rajoy a gazdasági válság miatti megszorítások jegyében. A konzervatív Néppárt 2015-ben tovább szigorított ezen szabályozáson.

Carmen Monton jelenlegi egészségügyi miniszter azzal indokolta a mostani enyhítést, hogy

az egészség nem ismer határokat, mindegy hogy valakinek van-e papírja vagy sem”.

A baloldali vezetés úgy nyomta le a szolgáltatás ingyenessé tételét a madridi parlament torkán, hogy egyezséget kötött a kis, bevándorláspárti és baloldali pártokkal.

Láthatjuk mi történik, Sanchezék először kinyitják a határokat, most pedig az ingyenes egészségüggyel csalogatják ide a bevándorlókat”

– mondta Teresa Angulo jobboldali politikus.

Spanyolországba idén eddig több mint 33 ezer illegális bevándorló érkezett.

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Vezető német politikus: naivitás volt hinni a migránsok gyors integrációjában

Kurz EU-csúcsot szeretne tartani az afrikai népességrobbanás miatt