in ,

Hoppá! – Tízezrek tüntettek Spanyolországban a bevándorláspárti kormány ellen

Előrehozott választásokat akarnak, elegük van a Pedro Sánchez vezette kormányból, mely az országot migránsokkal árasztotta el

Vasárnap délután több ezren gyűltek össze Madridban, hogy az ellen a bevándorlást támogató Pedro Sánchez ellen tüntessenek, akit amúgy senki nem választott meg. Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, tavaly nyáron egy bizalmatlansági szavazás után vette át a hatalmat a szocialista vezetés a mediterrán országban. Hatalmas botrányt kavart ezután az, hogy Sánchez megpróbálta eltitkolni, hogy a beiktatása után pár nappal egyből találkozott is Soros Györggyel a rezidenciáján, ahol megkapta a szükséges instrukciókat. A bevándorláspárti politikus ezután rögtön megnyitotta Spanyolország határait, a döntően fekete-afrikai bevándorlók pedig egyből útra keltek a jobb élet reményében. 

A kormányellenes tüntetők azt akarják elérni, hogy előrehozott választások legyenek, elegük van ugyanis Pedro Sánchezből. A megmozdulást a jelenleg ellenzékben lévő bevándorlásellenes pártok támogatják leginkább, köztük a VOX, a PP és a Ciudadanos, mely a tüntetés főszervezője volt.

A szélsőbaloldali katalán szeparatistáknak tett engedményeiért is bírálták Sánchezt.

Egységes Spanyolországért. Választásokat most!”

– ilyen és ehhez hasonló jelszavakat skandáltak a spanyolok ezrei a fővárosban tartott tüntetésen, azonban feltűntek a „Stop Sánchez”, „Puccsistákat a börtönbe” feliratú transzparensek is.

Fotó: AFP

A belvárosi Kolumbusz teret és környékét teljesen ellepték a tüntetők.

A tüntetésen felszólalók elmondták, azért mentek ki, hogy nyomatékosítsák a madridi vezetésnek, a nemzeti egység nem tárgyalás része.

Követeljük a miniszterelnöktől a parlamenti választások azonnali kiírását, hogy minden spanyol dönthessen a saját jövőjéről”

– mondták a tüntetők.

A tüntetésen a pártok vezető politikusai mellett ott volt a katalán származású Manuel Valls egykori francia miniszterelnök, aki a májusi spanyol önkormányzati választáson Barcelona polgármesteri posztjáért indul az Állampolgárok párt támogatásával, valamint Mario Vargas Llosa Nobel-díjas perui író is.

Fotó: AFP

A hatalmas tüntetést közvetlen azután hirdették meg, hogy a bevándorláspárti madridi vezetés a múlt héten javaslatot tett a katalán autonóm kormánynak egy kerekasztal-megbeszélésre, amelyen a két kormány és a katalán parlamentben képviselettel rendelkező pártok vennének részt. A testület feladata a Katalónia jövőjére vonatkozó konszenzus elérése lenne. A javaslat óriási tiltakozást váltott ki az ellenzéki pártok részéről, árulással vádolták a kormányfőt, amiért enged a baloldali és bevándorláspárti katalán szeparatisták zsarolásának. Sánchez elképzelését még a saját pártja, a PSOE több vezető politikusa is bírálta.

Mi valójában nemzetközi közvetítőt kértünk a spanyol kormánnyal folytatott párbeszédhez, nem pártszintű egyeztetéseket, követelésünk pedig továbbra is az állam által elismert katalán önrendelkezési referendum megtartása”

– reagált a barcelonai katalán vezetés.

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

Figyelem! Fontos! – Ezeket érdemes tudni a kormány hétpontos családvédelmi akciótervéről

Agyhalál – Az antiszemita Karácsony szerint Orbán Viktor megijedt