in , ,

Fokozódik a nemzetközi helyzet. Valami történik – Prágába utazik Novák Katalin köztársasági elnök

A cseh fővárosba utazik pénteken Novák Katalin államfő, ahol személyesen is találkozik a januári cseh elnökválasztást megnyerő Petr Pavel nyugalmazott tábornokkal

A cseh fővárosba utazik pénteken Novák Katalin államfő, ahol személyesen is találkozik a januári cseh elnökválasztást megnyerő Petr Pavel nyugalmazott tábornokkal, Csehország március 9-én hivatalba lévő új elnökével.

 

Petr Pavel megválasztott új cseh államfővel találkozik pénteken Prágában Novák Katalin – írta meg Mladá Fronta Dnes című cseh hírportál, amely szerint a januári cseh elnökválasztás második fordulójából győztesként kikerülő nyugalmazott tábornok csütörtökön osztrák hivatali kollégájával, Alexander Van der Bellennel, egy nappal később pedig a magyar államfővel tart informális találkozót.

Petr Pavel – aki 2012 és 2015 között a cseh fegyveres erők vezérkari főnöke, 2015 és 2018 között pedig a NATO Katonai Bizottságának elnöke volt – március 9-én lép hivatalba államfőként, amikor Milos Zeman jelenlegi elnök mandátuma lejár.

Novák Katalin januárban levélben gratulált az új cseh államfőnek. A magyar köztársasági elnök akkor úgy fogalmazott: „Örömmel tölt el, hogy az elmúlt években a Magyarország és a Cseh Köztársaság közötti kétoldalú kapcsolatok minden területen bővültek. Várakozással tekintek az elnök úrral folytatandó közös munkára annak érdekében, hogy a magyar–cseh együttműködés tovább erősödjön az Európai Unió, a NATO és a visegrádi négyek keretében is.”

Novák Katalin azt is hozzátette:

Meggyőződésem, hogy a rendszeres egyeztetések a jövőben is fontos szerepet játszanak majd az országaink közötti kötődések erősítésében. Ennek érdekében nagy örömömre szolgálna, ha a beiktatását követően Budapesten fogadhatnám.

Novák Katalin tavaly júniusban járt utoljára a cseh fővárosban, hogy a két ország közötti kereskedelmi, védelmi és energetikai együttműködésről tárgyaljon hivatali kollégájával. A Milos Zemannal tartott közös sajtótájékoztatójukon a magyar államfő akkor hangsúlyozta:

Az ukrajnai háború és a családpolitika is szóba került a cseh államfővel történt találkozó során, és megerősítettük elkötelezettségünket a visegrádi négyek együttműködése iránt is.

 

 

 

(Tóth Loretta, magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

A képen látható idegenek nyomást akarnak gyakorolni Magyarországra! Ez veszélyes!

Bajban a bukott ember – Petíció Maki Zaj földadója ellen: százezer fölött az aláírások száma