in , ,

A képen látható idegenek nyomást akarnak gyakorolni Magyarországra! Ez veszélyes!

Sérülnének Magyarország nemzetbiztonsági érdekei

 

– Nincs szükség arra, hogy bizonyos körök elbizonytalanítsák a titkosszolgálatokat – közölte lapunkkal Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója, miután az Index arról írt, hogy az Európai Parlament Pegasus-vizsgálóbizottságának a februári, budapesti meghallgatásán az egyik képviselő számonkérte Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökét, hogy miért nem szerezte meg a kémszoftverrel megfigyelt háromszáz ember listáját.

 

 

– Magyarország egy szuverén állam, szabadon választott kormánnyal és annak megfelelő működési rendszerrel – fogalmazott a Magyar Nemzet megkeresésére Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója, a katonai és a polgári elhárítás egykori főigazgató-helyettese azzal kapcsolatban, hogy az Európai Parlament Pegasus-vizsgálóbizottsága február 20–21-én Budapesten járt. – Az Európai Unióban a titkosszolgálatok szabályozása és működése szigorúan tagállami jogkörbe tartozik – szögezte le. Mint mondta, ez egy ország szuverenitásának fontos alapja. Horváth József leszögezte azt is, hogy a titkosszolgálatoknak törvényileg meghatározott joga és lehetősége van megfelelő eszközöket igénybe venni, aminek egyike lehet bizonyos szoftverek alkalmazása. Emellett hangsúlyozta, hogy a magyar nemzetbiztonság hátrányba kerülne az ellenérdekelt titkosszolgálatokkal szemben, valamint nem tudná ellátni a törvényben megszabott feladatait, ha ezekről lemondana. A szakértő kiemelte, hogy politikai motivációs okokból fújták fel, kik ellen használták a szoftvert.

 

– Pillanatnyilag egy szervnek, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának lehet ellenőrzési joga

 

– jelezte Horváth József. Hozzátette: amennyiben a bizottság tagjai törvénytelenséget észlelnek, joguk és kötelességük vizsgálatot indítani. Emellett a biztonságpolitikai szakértő hangsúlyozta: adott esetben államtitkot képezhet, hogy a szolgálatok kiket ellenőriznek, ha pedig ez nyilvánosságra kerülne, az sértheti Magyarország nemzetbiztonsági érdekeit. – Nincs szükség arra, hogy bizonyos körök elbizonytalanítsák a titkosszolgálatokat – húzta alá Horváth József.

 

– Egy ország integritásának a védelme már nem létezik bizonyos érdekkörökben. Úgy tűnik, az Európai Unió is arra törekszik, hogy ezt az értékrendet háttérbe szorítsa

 

– fogalmazott lapunk megkeresésére Földi László titkosszolgálati szakértő. Az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója szerint ezen felbuzdulva indulnak el – többek között – a média és a civil világ jeles képviselői és elképesztő módon próbálnak folyamatokba beavatkozni. – Még folyamatban lévő ügyek bolygatása sérti a nemzetbiztonság érdekét, valamint az ország biztonságát. Aki ilyen ügyekben nyomást gyakorol, az bűncselekményt követ el – tette hozzá.

Eközben Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke az Indexnek nyilatkozva elmondta: a Pegasus-vizsgálóbizottságnál tetten érhető a kettős mérce, a képviselők prekoncepcióval érkeztek Budapestre, ráadásul nem értik a jogi helyzetet sem. A portál cikke szerint a februári meghallgatáson az egyik képviselő számonkérte Péterfalvi Attilát, hogy miért nem szerezte meg a Pegasus kémszoftver által megfigyelt háromszáz ember listáját.

 

– Visszadobtam neki a kérdést, mondván: ha ő megszerzi a listát, szívesen kivizsgáljuk az összes esetet. Kértük a budapesti és a londoni székhelyű Amnesty Internationalt is, hogy adják át a megfigyeltek névsorát, de csak annyit mondtak: ők is csak látták

 

– mutatott rá az elnök. – Sajnos részleteket nem árulhatok el, de megállapítottuk, hogy azok, akik a sajtóban szerepeltek mint megfigyeltek, nos, közülük többen nem is voltak érintettek, hiába találtak bármit is a telefonjukon. A szoftver működésének vizsgálatára pedig egy igazságügyi szakértőt szerződtettünk – foglalta össze Péterfalvi Attila. Ismert: a bizottság érkezése előtt Varga Judit igazságügyi miniszter leszögezte, hogy a nemzetbiztonság kizárólagosan a tagállamok hatáskörébe tartozik és a bizottság munkája veszélyesen túlterjeszkedik az uniós hatáskörökön. Schaller-Baross Ernő, a Fidesz európai parlamenti képviselője korábban lapunknak arról beszélt, hogy a bizottság látogatása tisztán politikai ügy, a bizottság pedig azért létezik, mert az Európai Parlament baloldali többsége így döntött.

 

 

(Máté Patrik, magyarnemzet.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Il Foglio: a Vatikánban nagyra értékelik Orbán Viktort

Fokozódik a nemzetközi helyzet. Valami történik – Prágába utazik Novák Katalin köztársasági elnök