in ,

Bohár Dani: a magyar baloldal még a legszentebb ünnepet is be tudta mocskolni

Karácsonyi köpet

A 2020-as jónak nehezen nevezhető évből az hiányzott leginkább, hogy bizonyos elemek a karácsonyt is tele nyáladzák maró mocskukkal. Ezek nem ismernek és nem tisztelnek sem embert, sem Istent, sem ünnepet.

Bízom benne, hogy mindenkinek békében, boldogságban és – a legfontosabb – egészségben teltek karácsony napjai. Úgy gondolom, hogyha van év, amely eseményeit érdemes átgondolni higgadtan, nyugodtan, családi közegben az 2020. Így tettem én és így tett a családom is, amely azt hiszem egy teljesen természetes dolog. Hit, remény, Isten és Jézus Krisztus. Mindőjükre szükség volt az év átvészelésére. Van egy olyan sejtésem, hogy a legtöbb magyar család hasonlóan járt el, mint mi. Örült, hogy együtt lehetett, ha egyáltalán együtt lehetett, mert sokaknak ez (például a határok miatt) nem adatott meg. Örült, beszélgetett, jól érezte magát és boldog volt, hogy túlélte az évet és ezt most a szó szoros értelmében kell érteni, sajnos.

Nem mindenki érezte vagy tudta azt, hogy a karácsonynak miről is kell szólnia valójában. A magyar baloldal még a legszentebb ünnepet is be tudta mocskolni és át tudta politizálni, amely ismét egy olyan szintlépés, amelyre korábban nem volt példa.

A sort (ebben az esetben is) Gyurcsány Ferenc kezdte, aki főző videóval hangolódott a karácsonyra. A bukott miniszterelnök, aki mostanság már-már Vona gábori szinten vloggerkedik azzal jófejeskedett, hogy elkészített egy karácsonyi menüt mindössze 2500 forintból. Gyurcsány ezekkel a videókkal a fiatalabbakra halászik, arra a korosztályra, akiket miniszterelnöksége idején még rendőrökkel veretett agyon, illetve lövette szét őket. Gyurcsány “gourmet” Ferenc azért találta ki, hogy 2500 forintból főz karácsonyi vacsit, mert mint mondta a legtöbb magyar családnak ennyi, de inkább ennél kevesebb jut az asztalra karácsonykor. Ferenc a hiteles, a főzését egy körülbelül 30 ezer forintos Helly Hansen pólóban vezényelte le, amely árából pont segíthetett volna 12 magyar családnak, legalábbis az ő matekja szerint. A videóból sajnos nem derül ki, hogy a balatoni luxus nyaralójában vagy esetleg az Apró-villában vették fel. Utóbbi Buda legelitebb helyén van, több száz négyzetméteres és még azt érdemes tudni róla, hogy Gyurcsány Ferenc feleségének nagyapja kapta amiért segített leverni az 56-os forradalmat. Mondhatni kommunista ajándék, ahol az Apró-Gyurcsány család azóta is békében él. Gyurcsány azért is rendkívül gusztustalan, mert természetesen ez a videó is arról szól, hogy személyesen Orbán Viktor a hibás azért, mert vannak emberek (DK szerint mindenki), akiknek ez a karácsony tényleg nehezebb volt. Szerencsére Gyurcsány miniszterelnöksége idején minden magyar család milliókból főzőcskézhetett karácsonykor. Azt nem értem egyedül, hogyan tudta lehozni pia nélkül a menüt, mondjuk valószínűleg azokat a részeket kivágták.

Gyurcsány, az Gyurcsány. Ismerjük, tudjuk mire számíthatunk tőle, de titkon bíztam benne, hogy a többi balos legalább karácsonyra lehiggad. Tévedtem. A személyes kedvencem Szabó Tímea, aki az ünnep alkalmából Novák Katalinba kötött bele. A miniszter asszony még karácsony előtt töltött fel egy fotót a közösségi oldalára, amelyen takarít, ablakot tisztít. Szabó Tímea szerint Novák Katalin ezt nem megfelelően tette, mert amúgy is a NER-ben lévők nem takarítanak, hanem mindent megcsinálnak helyettük. Legalábbis Szabó Tímea szerint. Nem mondom, tényleg szar lehet ellenzékinek lenni, mert ilyen hülyeségeket kitalálni bizony nem könnyű. A történetnek egy fontos tanulsága van ugyanakkor! Végre kiderült, hogy Szabó Tímea ért valamihez, ami a takarítás. Sokkal jobban tenné, ha a parlamenti okádás helyett a saját házát takarítaná. Még egy adalék! A NER-ező Szabó Tímea egyébként sofőrrel jár. Igen, egy lényegében mérhetetlen párt egyik emberét hozzák-viszik. Mondjuk, ha úgy vezet, mint ahogy politizál, akkor jobb is.

Békességben és szeretetben telt Hadházy Ákos karácsonya is, aki egy német-francia dokumentumfilm szerepléssel lepte meg a közönségét. Mindig jobbra számít az ember – ahogy mondani szokták. Szóval az ARTE nevű csatorna készített egy filmet Magyarországról, amelyben egymilliómodszorra is elmondták, hogy kiépült a diktatúra. A kiváló televíziós szakemberek úgy érezték, hogy ebben a témában a leghitelesebb szereplő Hadházy Ákos lenne. Hadházy, így karácsony alkalmából mocskolta is egy kicsit a saját hazáját, ahogy ezt már megszokhattuk tőke. A filmben egyébként sokat beszél a korrupcióról, de az a rész sajnos kimaradt, amikor Hadházy már hetekkel azelőtt tudott az ellenzék közös jelöltjének mutyijairól Borsod megyében. Hadházy Ákos azért nem fedte fel Bíró László mocskos ügyeit, mert bízott a baloldali győzelembe. A vereség másnapján azonban egyből előállt és nyilvánosságra hozta, amit korábban is tudott. Így üldözi a korrupciót Hadházy. Úgy fest, hogy van belőle jó és rossz fajta is, attól függ ki műveli.

Így telt a baloldali karácsony. Ameddig mi örültünk a családunknak, addig ők hergeltek és mocskolódtak. Kinek, milyen a lelke, ugye?!

(Bohár Dani, 888.hu)

Oszd meg a barátaiddal is!

Vadai máris meghamisította Kövér László interjúját, és fenyegetőzni kezdett: „elkapunk majd benneteket!

Weber Frédi tovább sikoltozik: Orbán Viktor politikája a téves út