in ,

A dráma fokozódik a Pesti úton. Már 29-en haltak meg a Pesti úti idősotthonban

A dráma fokozódik a Pesti úton. Folyamatos orvosi ellenőrzés az operatív törzs utasítása ellenére sincs.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint 29 az elhunytak száma a Pesti úti idősotthonban, 287 gondozott és 22 dolgozó fertőzött. Ez azt jelenti, hogy az eddig igazolt fertőzöttek 13 százaléka ebből az idősotthonból kerül ki.

Az április elején kórházba szállított fertőzöttek nagy része, 197-en még jelenleg is a kórházakban vannak, az országos tisztifőorvos elrendelése alapján onnan csak két negatív minta után lehet őket visszabocsátani, írja a kormányportál.

A mentők által elvégzett második körös mintavétel közel hatvan gondozottnál mutatta ki a koronavírust, ők jelenleg is az intézményben vannak.

Az országos tisztifőorvos átfogó vizsgálatot indított az intézményben történt tömeges fertőzések miatt és április 9-én kötelezte a fenntartó Fővárosi Önkormányzatot arra, hogy gondoskodjon a folyamatos orvosi ellátásról. Az idősotthont a katonák is fertőtlenítették az elmúlt napokban.

Budapest Főváros Kormányhivatala a mai napon jelentette be, hogy már öt alkalommal tartott szúrópróbaszerű ellenőrzést az idősotthonban, amely megerősítette, hogy

továbbra sincs folyamatos orvosi ellátás.

Az öt helyszíni ellenőrzésből négy alkalommal egyáltalán nem volt jelen sem főállású orvos, sem a szerződött háziorvosok egyike sem. Emellett a kormányhivatal további tisztázó dokumentumok benyújtására kérte az intézményt.

Nemcsak itt, hanem országszerte zajlik az idősotthonok ellenőrzése, fertőtlenítése, és védőeszközökkel való ellátása. Az tperatív Törzs felajánlásának köszönhetően ezen a héten újabb védőeszköz szállítmányok indultak el az ország minden idősotthonába. A Pesti úti idősotthon is 5700 db sebészi maszkot és 4500 gumikesztyűt kap.

(888.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Halottak? Ugyan már, nem számít! A járvány a hatalomszerzéshez kell!

Bayer Zsolt rendet tesz a Budai várban – Balliberálisok vári lakásai – 4. rész