in ,

Halottak? Ugyan már, nem számít! A járvány a hatalomszerzéshez kell!

Nem szeretnék Karácsony Gergely főpolgármester helyében lenni.

A közvélemény szerint ugyanis egyelőre többszáz fertőzött és 29 halott sorsa szárad fenntartói lelkén, és a sornak még sajnos egyáltalán nincs vége.

Ehhez képest itt van Budapest Főváros Kormányhivatalának mai közleménye, amely arról szól, hogy a héten összesen öt szúrópróbaszerű ellenőrzést tartottak az intézményben, s abból négy alkalommal egyáltalán nem volt jelen sem főállású orvos, sőt a szerződött háziorvosok egyike sem. Az ember haja az égnek áll. Az ellenőrök ilyen állapotokat találtak annak dacára, hogy az országos tisztifőorvos korábban kötelezte a fenntartó Fővárosi Önkormányzatot a folyamatos orvosi ellátás biztosítására. Mi ez? Szabotázs? Szándékos szembemenetel a közakarat képezte jogszabályokkal?

Arról a morális, netán büntetőjogi abszurdumról most ne beszéljünk, hogy ilyen körülmények között még a felelősség elhárítása céljából készült önigazoló levelek hamisításáról is szól a fáma. Majd a hatóság pontot tesz az ügy végére. De hogy ilyen történet egyáltalán felvetődik, az teljesen abnormális.

És mindennek természetesen az a vége, hogy Karácsony Gergely ártatlan, mint a ma született bárány s nem felelős a történtekért. Az ország egyik legnagyobb idősotthonának fenntartója nem érzi magát felelősnek azért, hogy a felügyeletére bízott intézményben sokszáz ember megfertőződött, s közülük közel harmincan meg is haltak. A horrorszerű szörnyűségeket úgy rázza le magáról, mint kutya a vizet. Nem tudom, hogy vannak vele: önök tudnának-e ilyen teherrel a vállukon nyugodtan aludni?

S amikor a téma terítékre kerül az ATV Egyenes beszédében, akkor úgy beszél arról a kérdésről, hogy volt-e orvos az intézményben, mintha a tojásrántotta megsütése körül történt volna némi anomália. Egy ilyen kérdésre úri ember határozott igennel válaszol, s ugyanolyan határozottsággal bontja ki az igent alátámasztó részleteket, mert tudja, hogy valóban az az igazság. Igen, az úri ember válaszol így…. Ehelyett Karácsony eképpen felelgetett a „volt-e ott orvos?” kérdésre: „Ott, ahol keresték, ott nem tud lenni, mert házi karanténban van. Koronavírus gyanújával házi karanténban van. (…) Természetesen ezen kívül is van egészségügyi személyzet az intézményben és vannak orvosok is. Akiket egy másik intézményből vezényeltünk át. Éppen azon a napon, amikor az ellenőrzés volt, szintén koronavírus teszteket csináltak a Fővárosi Önkormányzat megbízásából. (…) Én nem tudom megmondani, hogy amikor éppen arra jártak [az ellenőrök], akkor éppen ott voltak-e azok a kollégáink, akiket egy másik intézményből küldtünk át.”

Önök szerint ez válasz? Nem inkább elképesztően gyáva, átlátszó mosakodás? Szerencsére nem vagyok ilyen helyzetben, magam gondoskodom a kilencvenedik évében járó édesanyám ellátásáról, de a hideg kirázna, ha kényszerűségből ő is ott lenne. Minden erőmmel azon lennék, hogy elvigyem őt az ország egészségügyi szempontból legkritikusabb helyzetben lévő idősotthonából. Elvégre 1035 idősotthon van az országban, s közülük húszban van csupán fertőzött, jellemzően egy-egy beteg. A több, mint ezer otthonban pedig egy sincs.

Van, ahol tehát pontosan tudják, mivel jár a fenntartói felelősség.

A munka tisztességes elvégzése.

Bár gyanítom, ez a gyurcsányista ellenzéknek eszébe sem jut. Ők az egészségügy, az oktatás megjavítását is csak azért tűzték kampányuk zászlajára, hogy több érdeklődőt vonzzanak magukhoz, lévén e területek a legtöbbeket érintenek. Tenni, természetesen nem akarnak értük semmit, ezt a Pesti úti idősotthon példája is mutatja.

Sőt! Ők az önkormányzati választáson megszerzett pozíciókat sem használják másra, mint a kormány elleni lázításra, saját hatalomvágyuk kiélésére, önmaguk reklámozására.

Ha kell, akkor még a járvány felhasználásával is képesek lennének magukat hatalomhoz juttatni.

Elég Gyurcsány Ferenc vagy Dobrev Klára napi rendszerességű kormánygyalázó gyűlölködéseire gondolni vagy a szintén DK-s Gréczy Zsolt aljasságát idézni. Tudjuk, ő az eszét a krízis közepén is kezében tartja, ezért le is írta a Facebookon, hogy „a mai naptól minden késő buszért, minden hiányzó gyógyszerért, maszkért, védőfelszerelés híján megbetegedő orvosért és ápolóért, minden elvesztett állásért, bedőlt vállalkozásért, kenyér- gyümölcs- és húsdrágulásért Orbán Viktor lesz a hibás. (…) Most nyílik esély Orbán és rendszere megbuktatására.”

Járvány idején sem jár semmi más a fejükben, mint a kormánybuktatás,

miközben Karácsony tettei ékesen bizonyítják a miniszterelnök szavait:

„egy idősotthon működtetésével sem tudnak megbirkózni.”

Gondoljunk a Pesti út közel harminc halottjára.

Isten óvja meg tőlük Magyarországot!

(Horváth K. József, 888.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Ellenzék, figyelem! A WHO elnökének üzenetének végét levágták! Test, test, test, test every suspected case! – Videó

A dráma fokozódik a Pesti úton. Már 29-en haltak meg a Pesti úti idősotthonban