in ,

Kamu Geri kifejtette, hogy ellenzékinek csak és kizárólag az tekinthető, aki nem indul el vele szemben egy választáson

Az igazán jó ellenzéki pedig nyilván az, aki a negyedik kétharmad után is újra lenyomja a választók torkán, hogy az összefogás a megoldás mindenre.

„Karácsony Gergely interjút adott a 444-nek. Most azt hagyjuk is, hogy a nagy demokrata, aki Budapest városából egy ciklus alatt önálló köztársaságot formált, ezúttal is kifejtette azon álláspontját, hogy ellenzékinek csak és kizárólag az tekinthető, aki nem indul el vele szemben egy választáson.

Az igazán jó ellenzéki pedig nyilván az, aki a negyedik kétharmad után is újra lenyomja a választók torkán, hogy az összefogás a megoldás mindenre,

és még a DK listáját is elvezeti, annak ellenére, hogy miniszterelnök-jelöltként még azzal kampányolt, hogy őt Gyurcsány Ferenc hogyan szokta sms-ben zsarolni.

 

De a rendkívül elcsépelt állandó politikai elemzésnél is sokkal elkeserítőbb, amikor valóban városvezetőként próbál válaszolni a kérdésekre. Amikor az öt éve a parkolási maffia ellen kampányt csináló főpolgármester arra a kérdésre, hogy mennyivel csökkent az elmúlt öt évben a rendszerből kifolyó pénz azt a választ adja, hogy »adatok híján csak megérzései vannak«. Hogy rezzenéstelen arccal mondja, hogy öt év után pont most a kampányban elérték, hogy ne autók parkoljanak a Városháza parkban, hanem ideiglenesen megnyissák. Miközben itt már tartottunk a győzelme után két héttel is.

Sokáig folytathatnám a sort, de szerencsére az atlétikai világbajnoksággal kapcsolatban előbukik a valódi problémája Karácsony Gergelynek: elmondja, hogy ha miniszterelnök lett volna, akkor nem lett volna VB, így főpolgármesterként csak megegyezni tudott a kormánnyal. Neki ez már csupán vigaszág, és ettől persze frusztrált. És végül iderakom a kedvenc idézetemet, amitől joggal nyílik ki a bicska minden ellenzéki szavazó zsebében:

»2018-ban és 2022-ben is miniszterelnök-jelölt volt, 2026-ban is az lesz?
Nem.
Négy éve nekem azt mondta, hogy ’22-ben sem lesz az.
A nap végén nem is lettem…«”

– írja Ungár Péter.

 

(Mandi)

 
 

 

 


     


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

Most akkor mégsem jön a MERE? Kacsa lehet az orosz boltlánc magyarországi terjeszkedése

Jurák Kata jelenti: civil köntösbe bújt pártkatonákkal restartolnak a kommunista utódpárt ivadékai a választásokon