in

A Barátok Közt egykori sztárja szétkapja a DK-s Dávid Ferencet is!

DÁVID, A KÖZGAZDASÁGI GÓLIÁT

Dávid Ferenc, a DK szakértője. Ezzel mindent, sőt még a kelleténél többet is elmondtam róla. A Gyurcsánnyá vált közgazdász szakértéseinek az ellenzéki szócsőtévén gyakorta tanúja vagyok, de vehemens stílusára mégis újra és újra rácsodálkozom.

Azt már megszokhattuk, hogy Gyurcsány és epigonjai álláspontjait minden esetben az üléspontjuk határozza meg, de az még közöttük is párját ritkítja, aki írásom hőséhez hasonlóan egy levegővételen belül is képes saját állításainak homlokegyenest az ellenkezőjével előrukkolni.

A balos Feri-keltetőben most az „adta, de nem kellet volna”, aztán meg a „hogyha már adta, akkor milyen jogon veszi el, ha nem veszi el, hogy merészeli megkurtítani”, befejezésül pedig a „most kellene adni, de sokkal többet, másképp és különben is ORBÁN” soktényezős matematikai egyenlete a sláger, melynek megfejtéséhez a megoldókulcs kizárólag csak a balos univerzum mindenhez értő tagjainak áll a rendelkezésére.

Emlékeim szerint, amikor még Dávidot nem szippantotta magába a Gyurcsánnyá válás szellemi őrülete, a már-már múlt ködébe vesző szánalmas kormányzási időszakuk tanúsága szerint a nyugdíjasok támogatását jelentő, unásig ismételt 13. havi rész folyósítását mostani főnöke, Ferenc testvér és „szakértői” csapata szüntette meg.

 

 

 

Most meg Dávid Ferenc a Góliátnak hitt szereptévesztésében legyőzi saját magát, amikor is a nyugdíjasok jelenlegi kormányzati segítésének lesajnálását követően javaslatokat fogalmaz meg ugyanezen réteg hathatós támogatására.

Az orbáni koncepció rettenetes, ellenben a Dávid szakértette támogatási formák az egyetemes közgazdaságtan bőrkötéses alapművébe kívánkoznak.

Na persze! Dávid szakértései hallatán kísértetiesen hasonlót érzek ahhoz, mint amilyet az éveken keresztül, ráadásul hetente többször is felkínált, odakozmált sárgaborsó-főzelék látványától éreztem gyermekkorom menzáján.

A Gyurcsányokká váltak körében az is sajátos, hogy bármilyen, a lakosság irányába megtett kormányzati intézkedésre zsigerből üvöltik, hogy rossz.

A családtámogatás rossz, az szja-visszatérítés rossz, a Roszatommal kötött szerződés az atomenergia alternatívájának hiányában is rossz (ezért Roszatom), a benzinen az ársapka szintén rossz, ha van azért, ha nincs, akkor meg azért. /Nyuszika kínjában fájdalmasan felordít./

Orbán Viktor kabinetjéről nagyon pontosan fogalmazott Dávid Ferenc „Ők kormányoznak, a kormányzati felelősség az övék.” Amennyiben ezt elismeri, akkor miért esik ki a padból, hogy szikrányi felelősség nélkül elmondhassa a balos kötelezőt, egyebekben hergeljen és lejárasson.

Halkan jegyzem meg, hogy a választások előtt egy összesítés szerint az ellenzék annyi pénzt ígért boldognak, boldogtalannak, hogy ahhoz képest Surányi György kiárusított aranytartalékának értéke csak jelentéktelen aprópénz.

Rendkívül káros magatartásnak gondolom az ellenzék ki tudja hányadik választási veresége után is ezt a kontroll nélküli szakértői Góliátoskodást. A hatalmas arcot azt birtokolják – látjuk naponta – de mögötte a szellemi tartalom országjobbító szándéka még elektronmikroszkóppal sem felfedezhető.

A balos valósághajlítás kihagyhatatlan ékköve náluk az is, hogy a magyar miniszterelnök szerintük rasszista, fasiszta, szexista, impesszionista, dadaista és álruhás „Ujhelyi-Pista”. Ennél a valóság sokkal egyszerűbb. Orbán szuverenista, sosem volt gárdista, de lelkében örökifjú FOCISTA.

Ameddig sértő és méltatlan címkéinek aggatásáról nem szokik le az ellenzék, addig maradnak a politikai társasjátéknak ugyanabban a mezőjében, és csak akkor léphetnek majd tovább, amikor ezt képesek lesznek belátni. Ennek híján marad önnön alkalmatlanságuk szobrának aprólékos, de valósághű tovább építgetése.

Összegezve leszögezhetjük, hogy kizárólag csak a hatalomra ácsingózó ócska demagógok huhognak ki a sötét erdőből, pedig nem az erdő sötét, hanem saját szellemi horizontjuk. Minden esetben ők már látják a fényt az alagút végén, de a gyakorlati eredményeik ezt soha nem igazolják vissza. Amennyiben álláspontommal nem egyeznek vallott nézeteik, akkor nosza, arra tegyenek kísérletet, és arra „készüljenek”, hogy 2026-ig a társadalmat megpróbálják meggyőzni nagyívű ötleteik létjogosultságáról, noha ezzel az elmúlt 12 évben rendre kudarcot vallottak.

Addig meg játszanak a demokrácia szabályai szerint, azaz próbálják megérteni, hogy jelenleg ők mindannyian ugyanolyan Gyurcsánnyá vált Dávidok, és még véletlenül sem kormánypárti Góliátok. Utóbbi legyőzése eddig csak a Bibliában sikerült, de ahogy elnézem, a Gyurcsányokká váltaknak hazánkban erre jó eséllyel pár ezer évet még várniuk kell.

Túl méretes a kabát, amit hordanak, ezért ildomos lenne inkább a saját konfekciójuk száma szerint öltözködniük.

A publicisztikám kiindulópontjaként szolgáló balos mantra tisztázását, azaz a kormány „adja, ne adja, miért adja, ne úgy adja” megértését a tisztelt olvasók egyszer és mindenkorra jobb, ha feladják.

Ugyanis a Gyurcsánnyá váltak esetében nem a lóláb lóg ki a szekrényből, amikor „szakértenek” és minősítgetnek, hanem a szekrény a lóból, és ehhez egyebet se nem ildomos, se nem szükséges hozzátenni.

 

 

(Dávid Ferenc, Kontra)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

Nesztek, belpestiek! Brutális liberális sivalkodás lesz: a háború, az infláció és a jegybanki emelések ellenére is 6,5 százalékkal emelkedett a magyar GDP

Szépen le lehet nyugodni: jó kezekben a hazai erdők, lesz elegendő tüzelő