in ,

Nem stadion – Évente közel 1000 táborozót vár a megújult hatvani Bátor Tábor

Az intézményben a Market Építő Zrt. kivitelezésében korszerű és gyermekbarát orvosi épület, modern kisházak és fedett lovarda várja a táborozni vágyókat

Helyére került az utolsó építőelem is a hatvani Bátor Táborban. A Bátor Tábor Alapítvány és az úttörőtáborból Csodaországot álmodó Market Építő Zrt. együttműködése 2006-ban kezdődött. Idén megújult a régi úttörőtábor utolsó darabja is: elkészült a közösségi épület, amelynek köszönhetően rossz idő esetén is biztonságosan és megfelelő körülmények között tarthatók a különböző foglalkozások. A Market Építő Zrt. ezúttal tárgyi adományokkal is hozzájárult a média programoknak szentelt helyiségek felszereléséhez.

„Amikor először láttuk a leendő tábort, egy rendkívül elhanyagolt, régi úttörőtábor volt a helyszínen, fa barakkokkal” – mondta Scheer Sándor, a vállalat vezérigazgatója.

 

Számos támogató, köztük a Market Építő Zrt. segítségének köszönhetően ekkor épültek meg:

  • a gyerekek szállásaiként funkcionáló kényelmes és akadálymentes kisházak,
  • a kalandok biztonságos megéléséhez elengedhetetlen korszerű és gyermekbarát orvosi épület,
  • valamint a tábor központi épülete is.

A következő években pedig már új, modern önkéntes-szállások, raktárcsarnok, műfüves focipálya és fedett lovarda is várta az érkezőket.

 

Az építkezés mellett adománygyűjtéseket is szerveztek a táborban

„A nemes és tiszta ügy – amivel szemben senki nem lehet közömbös -, valamint a Tábor professzionális hozzáállása miatt a cégcsoport és a munkatársak is a Bátrak elkötelezett támogatóivá váltak- nyilatkozta Scheer Sándor. „Az építkezések, felújítások során nyújtott segítségen kívül a kollégák rendszeresen szerveznek belső adománygyűjtő programokat, ezek szintén összekovácsolnak minket” – tette hozzá a vezérigazgató.

„Egy korszak zárult le a Bátor Tábor életében, amikor Családi Napunk keretében átadhattuk táborozóinknak az új infrastruktúra befejező elemét, az úgynevezett „programos” épületet” – nyilatkozta Knecht Tamás, az alapítvány adományszervezési igazgatója. „Mikor körbenézünk erdőszéli birodalmunkban, a 14 éve tartó, fantasztikus együttműködésnek köszönhetően már teljes egészében a sajátunknak érezhetjük, hiszen minden egyes téglája a Bátraknak épült.” „A közös munka pedig korántsem ért véget, hiszen már a jövő évre is vannak terveink” – árulta el az igazgató.

A fejlesztéseknek köszönhetően már egy korszerű, teljes egészében megújult, 21. századi gyerektáborral találkozhatnak a Hatvanba látogatók. Így a legszigorúbb egészségügyi és higiéniai feltételeknek is megfelelve, a Bátor Tábor évente közel 1000 táborozónak nyújthat sorsfordító élményeket, életre szóló kalandokat.

(Gyöngyösi Klaudia, magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Nem stadion – Négysávosítják Kecskemét egyik legforgalmasabb főútját

Apró kis élősködők bukkantak fel a magyar Parlamentben és Brüsszelben is