in ,

Újabb csicskulás a baloldalon: kérhetik Molnár Zsolt (MSZP) mentelmi jogának felfüggesztését

A SZOCIALISTA KÉPVISELŐ TAGADJA A KORRUPCIÓS VÁDAKAT, ÁM FELELNIE KELL MAJD A KÉRDÉSEKRE

 

Az új Országgyűlésnek kell majd döntenie Molnár Zsolt (MSZP) mentelmi jogának felfüggesztéséről. A szocialisták pártigazgatójáról a fiktív számlázási ügyben költségvetési csalással meggyanúsított Fuzik Zsolt vallotta, hogy kenőpénzt adott át a politikusnak.

 

Az új Országgyűlés és bizottságainak megalakulása után várhatóan a mentelmi bizottságnak lesz dolga elsőként. Lapunk úgy értesült, hogy a törvényeknek megfelelően a legfőbb ügyész kérni fogja az MSZP-s Molnár Zsolt mentelmi jogának felfüggesztését. (Molnár az egyesült baloldal listájáról jutott a parlamentbe.)

Mint arról beszámoltunk, a fiktív számlázási ügyben költségvetési csalással meggyanúsított

Fuzik Zsolt egy tavaly kötött vádalku miatt több szocialista politikusra is terhelő vallomást tett: Tóth Csabára és Molnár Zsoltra, valamint Horváth Csaba zuglói MSZP-s polgármesterre és a szocialisták egykori erős emberére, Baja Ferencre, aki Karácsony Gergely főpolgármester informatikai főtanácsadója.

Fuzik Zsoltra – és a fiktív számlázási ügy több más gyanúsítottjára – 2021 nyarán csapott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanújával, a hatóságok szerint társaival 19 milliárd forint értékben állítottak ki fiktív számlákat. A hamis dokumentumok a Sys IT Services Kft.-nél és a hozzá kapcsolódó gazdasági társaságoknál keletkeztek.

Fuzik vallomása szerint Tóth és Horváth a zuglói parkolási cég, a SIS Parking Kft. nyereségéből több mint negyedmilliárd forintot kaphatott, míg Molnár és Baja azért kérhetett pénzt, hogy ne támadják meg a Sys IT Services Kft. és a BKV között kötött informatikai szolgáltatásokról szóló, 19 milliárd forintos szerződést.

 

Fuzik vallomása szerint Molnár 40, Baja pedig 30 millió forint kenőpénzt kaphatott. Molnár Zsolt az Olimpiai parkban találkozott Fuzikkal, amit ő maga is elismert, ám minden mást tagad. Csakúgy, mint a többi gyanúsított.

– Biztos vagyok az igazamban, ezért magánvádas büntetőeljárást kezdeményezek nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért Fuzik Zsolt és az ő nyilvánvalóan hazug vallomását elsőként leközlő sajtóorgánum ellen.

Egyúttal levélben fordulok Magyarország legfőbb ügyészéhez, amelyben kezdeményezem, hogy indítványozza az Országgyűlés elnökénél az adott ügyben a mentelmi jogom felfüggesztését

– közölte korábban Molnár Zsolt.

A jogszabályok szerint azonban az MSZP-s képviselő azonban nem mondhat le a mentelmi jogáról, azt csak szabálysértés esetén tehetné meg, ám az ügyben bűncselekményről van szó. Ilyenkor a mentelmi jog felfüggesztését a legfőbb ügyésznek kell kezdeményeznie, és a mentelmi bizottság döntése után az Országgyűlés szavaz róla.

 

 

(Szemán László János, magyarnemzet.hu)

 

 

Add tovább!

 

Itt a vége! Kezdődik a leépítés: munkatársai harmadát meneszti az állítólag pénzügyileg stabil MSZP

Hoppá! Orbán Viktor levelet írt a német kancellárnak