in ,

Továbbra is jönnek!! – Több tucat migráns érkezett Magyarországra ezen a hétvégén is – A Határvadászok intézkedtek

Azonban a rendőrök feltartóztatták őket, hála a szigorú törvényeknek.

Az ország területén 38 határsértőt tartóztattak fel a hétvégén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A kép illusztráció.

Fotó: MTI Fotóbank

A police.hu-n, azaz a rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 11, szombaton 25, vasárnap két jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások.

A 38 migráns mellett a rendőrök és a katonák 58 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon, további négy személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

A március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja, és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült fel bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 102 migránst tartóztattak fel, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – december 4-től 10-ig – ez a szám 111 volt. A román és ukrán határszakaszon összesen 38 migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.
(Pörge Béla, 888.hu)

Lengyelek bekeményítenek – Morawiecki: Lengyelország nem kér könyöradományt Brüsszeltől

HOPPÁ! – Még el is ismerik! – Volt amerikai nagykövet: szégyen a magyar médiába való beavatkozásunk