in ,

Elképesztő felvételek a déli határról – Így védekezik a magyar hatóság a migránsinvázíó ellen – Videó

A migrációs válság kapcsán tett közzé egy videót a police.hu

A migrációs válság kapcsán tett közzé egy videót a police.hu, amely Magyarország déli határszakaszának védelmének fontosságát mutatja be. A rendőrség figyelmeztet: a migránsok folyamatosan és egyre intenzívebb az illegális migráció. Dömötör Csaba államtitkár kijelentette: a határok védelme fontosabb, mint valaha.

A biztonsági határzár mellett a rendőrök folyamatos jelenléte elengedhetetlen a déli határszakasz megfelelő őrizete érdekében – írta a police.hu, amely videót is mellékelt cikkéhez.

Magyarország területén 2019. november 29-én 0 óra és 24 óra között a rendőrök és a katonák 100 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, majd kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, 12 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben, további 39 határsértőt fogtak el, egy személy ellen pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

A migránsok folyamatosan, egyre nagyobb számban próbálnak illegálisan bejutni az országba – írta a rendőrség.

 

A police.hu emlékeztetett rá: ástak már alagutat a biztonsági határzár alatt, több esetben megrongálták a kerítést, és rendszeresen megpróbáltak átmászni rajta. Az államhatár őrizete kizárólag műszaki-technikai eszközökkel nem megoldható; szükséges a folyamatos élőerős szolgálat, valamint a megfelelő jogszabályi háttér.

A magyar rendőrség és honvédség a jogszabályok által biztosított eszközökkel továbbra is garantálja hazánk és az Európai Unió külső határainak védelmét.

Dömötör Csaba: A határok védelme fontosabb, mint valaha

„Aki bármilyen okból azt gondolná, hogy mérséklődött az Európára nehezedő migrációs nyomás, nézze meg ezeket a rendőrségi felvételeket” – írta Facebook-bejegyzésében Dömötör Csaba.

„Amit 2015 óta láttunk, az még csak a kezdet. Csak Törökországban milliók várnak arra, hogy Európa felé indulhassanak. A határok védelme fontosabb, mint valaha – tette hozzá a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

 

(magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Pilhál nekiment az Orbán Viktort szidalmazó Vajda Mihálynak

Novák Katalin rendhagyó előadással állt ki a házasság és a gyermekvállalás mellett – Videó