in , ,

Fontos! Orbán Viktor: Megerősítjük a déli határainkat + videó

A miniszterelnök hivatalos közösségi oldalán számolt be a határvadászegységek felállításáról.

– Tegnap hosszú, több mint tízórás kormányülést tartottunk. Ennek az az oka, hogy az ukrajnai háború nemcsak a gazdaságunkat, hanem a biztonságunkat is fenyegeti. Megállapítottuk, hogy számos afrikai ország élelmiszer-ellátása veszélybe került. Az élelmiszerválság miatt arra számítunk, hogy tovább nő a migrációs nyomás a déli határainkon – mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Orbán Viktor annak apropóján, hogy aláírta a határvadász egységek létrehozásáról szóló rendeletet.

 

 

A kormányfő kifejtette: „Több százezer illegális migráns kelhet útra Magyarország és Európa irányába a következő hetekben és hónapokban. Ennek előszelét már most érezzük.”

– Megnőtt az illegális határátlépők száma. Fellépésük egyre erőszakosabb, sőt brutálisabb. A szerb oldalon már fegyveres összecsapások is voltak, amelyek halálos áldozatot követeltek. Az sem ritka, hogy Magyarország területére fegyverüket felhasználva próbálnak bejutni.

Ezért a magyar kormány úgy döntött, hogy megerősítjük a déli határainkat és megvédjük az ott élő magyarok biztonságát. Határvadászegységeket állítunk fel, amelyek az önök biztonságát őrzik majd, együttműködve a rendőrséggel

– hangsúlyozta a miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

– Ezért első lépésben 2200 határvadászt képeznek ki és állítanak szolgálatba, számuk később négyezer főre emelkedik – tájékoztatott Orbán Viktor.

Az erről szóló rendeletet a mai napon a kormányfő aláírta.

 

 

VIDEÓ:


 

Na, végre! Összehangolt felvilágosítókampány indul az Elf Bar ellen

Pilhál György Pulairól: a kétségbeejtő ember továbbra is a Publicus Intézet ügyvezetőjeként harsogja az ökörségeit