in , ,

További brutális támadás alatt Magyarország és Lengyelország – EP-alelnök: Korlátozni kell Magyarország és Lengyelország uniós támogatásait

A Magyarország és Lengyelország számára nyújtott uniós támogatások korlátozására szólított fel Katarina Barley, az Európai Parlament alelnöke.

 

A nyilatkozat apropója, hogy kedden jelenik meg az Európai Bizottság éves jogállamisági jelentése. A politikus ugyanakkor fontosnak tartja, hogy a korlátozó intézkedések elsősorban a kormányokat érintsék, és ne a lakosság lássa kárát – írta meg a Zeit című német lapra hivatkozva a 24.hu.

Barley szerint mindkét országban hiányosságok tapasztalhatók a demokratikus elvek terén. Hazánk esetében arról beszélt, hogy Orbán Viktor kormánya olyan jelentős változtatásokat hajtott végre, hogy már nem lehet demokratikus körülményekről beszélni Magyarországon és példaként említette a „homofób elemekkel tarkított pedofilellenes törvényt”. Lengyelország esetében pedig úgy érzi, hogy veszélyben van az igazságszolgáltatás függetlensége.

A Zeit felidézi, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke két héttel ezelőtt jelentette be, ősszel elindulnak azok a kötelezettségszegési eljárások Magyarország és Lengyelország ellen, amelyek akár az uniós támogatások megvonásához is vezethetnek. Ugyanis ha kiderül, hogy a jogállamiság megsértése az Európai Unió pénzügyi érdekeit is súlyosan sérti vagy fenyegeti, akkor intézkedni kell – mondta Von der Leyen.

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

 

Mindenki nyugodjon le szépen – Varga Judit: Magyarországon a titkosszolgálat elválik a politikától

Agyhalál – Most nem volt súgógép – A főpolgármester azért késett a sajtótájékoztatóról, mert busszal jött – Videó