in , ,

A magyar kormány végre nyíltan elkezdett beszélni!Gulyás Gergely: Brüsszel követel és utasít, ami óriási veszélyt jelent az Európai Unióra

Magyarországnak nem kínálkozik megfelelőbb alternatíva az EU- és a NATO-tagságnál Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint

Magyarországnak nem kínálkozik megfelelőbb alternatíva az EU- és a NATO-tagságnál Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint. Ugyanakkor nem kívánatosnak nevezte, hogy a Nyugat-Európára jellemző uniformizációs törekvések sikerrel járjanak.

 

 

Ha Magyarországot politikailag határozzuk meg, akkor ott a helyünk, ahol tagok vagyunk – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy felvidéki hetilapnak nyilatkozva szerdán.

A miniszter úgy fogalmazott, nem kérdés, hogy a rendszerváltoztatás egyik célkitűzése épp az európai uniós és a NATO-tagság volt.

Bármennyi csalódás is ért és ér bennünket, jobb alternatíva ma sem kínálkozik

– vélekedett.

Gulyás Gergely arra is felhívta a figyelmet, hogy Közép-Európában kell körülnézni ahhoz, hogy az országunk világnézethez és értékfelfogáshoz közel álló államokat találjunk.

A miniszter azt mondta, nagy híve a közép-európai együttműködésnek és összefogásnak, a visegrádi négyek kooperációjának, sőt az utóbbi kiterjesztésének is.

Egyúttal a Brüsszel és Budapest közötti viták oka mögött is a mélyebb, világnézeti törésvonalak meghúzódását nevezte meg.

Brüsszel a jogállami alapelvekről réges-rég lemondott, kizárólag a hatalmi küzdelmekre koncentrál

– közölte.

Gulyás Gergely szerint Brüsszel egyszerűen utasításokat ad vagy politikai követeléseket fogalmaz meg, ami óriási veszélyt jelent az Európai Unióra.

Arról is beszélt, hogy egyre nagyobb a differencia egyes tagállamok között, ennek okát az uniós jog és a közös alapelvként elfogadott szerződések figyelmen kívül hagyásában látja.

 

A miniszter azt mondta, hogy furcsa paradoxon állt elő. A vasfüggöny idején a politikai különbségek sokkal nagyobbak voltak, de a társadalmiak jóval kisebbek. Mára ez megváltozott: Nyugat-Európában nem kérnek mindazokból a hagyományos, a társadalmakat korábban összefűző értékekből, amelyekre Európa épült. És mi ragaszkodunk ehhez – mondta, hozzáfűzve, hogy más tagállamok érdekérvényesítésre használják az uniót.

Gulyás Gergely a létező legrosszabb forgatókönyvnek nevezte, ha a két, széttartó megközelítés előbb-utóbb szétszakítaná az EU-t.

Megemlítette a miniszter azt is: Nyugat-Európa országai azt hiszik, hogy ha ők feladták azokat az értékeket, amelyeken a társadalmaik alapultak, akkor Közép-Európának is így kell tennie.

Egy politikai közösség, egy egységes belső piac akkor is tud eredményesen működni, ha közben a társadalmak különböznek egymástól

– közölte.

Megoldásként, arany középútként azt látja elfogadhatónak, ha politikailag egyben tartjuk, de elfogadjuk és tiszteljük a különbségeket. Mint mondta, a legnagyobb baj Brüsszellel és a nyugat-európai országok többségével, hogy sokat beszélnek ugyan a toleranciáról, de alapvetően intoleránsak.

A kontinens legnagyobb történelmi értéke, hogy sokszínű nemzetek alkotják

– hangsúlyozta, megjegyezve: ennek elismerése az EU alapdokumentumaiban is szerepel.

Gulyás Gergely nehézségnek nevezte, hogy Európa nem volt képes létrehozni egy olyan haderőt, amely ugyan nem szünteti meg a nemzeti hadseregeket, de képes katonai tekintélyt adni a kontinensnek.

A magyar emberek ellenálló képessége kifejezetten erős

– húzta alá a miniszter, majd hozzátette, a magyar nemzethez tartozás sokkal több előnyt nyújt, mint az elmúlt nyolcvan-száz évben bármikor.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

Küzdj velünk a liberális cenzúra ellen!

Budapestet már tönkretette, most Magyarországot járatja le külföldön – Kamu Geri szerint Budapest a jogállamiság és a demokrácia utolsó védőbástyája

Hivatalos: a DK–Momentum-tengely mentén formálódhat a baloldali összefogás + Mindenszo.hu kommentár