in , ,

Varga Judit: Brüsszel megtámadta Lengyelországot

A Bizottság egy olyan határt lépett át, amelyet korábban elképzelhetetlennek hittünk.

 

„Brüsszel megtámadta Lengyelországot. Tegnapi döntésével az Európai Bizottság durva támadást intézett Lengyelország ellen, eddig példátlan módon beavatkozva egy szuverén tagállam igazságszolgáltatásába és jogalkotási folyamatába. Az eljárás nemcsak felháborító, hanem teljes mértékben elfogadhatatlan is.

Varsó jóhiszeműen és a lojális együttműködés jegyében jelezte a Bizottság részére, hogy az Európai Bíróság nyári döntésének megfelelve hatályon kívül szándékozik helyezni a lengyel Legfelső Bíróság Fegyelmi Tanácsának működésével kapcsolatban kifogásolt rendelkezést, azonban a Bizottság a lengyel ígéretet semmibe véve és a lengyel kormány elkötelezettségét alaptalanul kétségbe vonva máris kényszerítő bírság kiszabását kezdeményezte.

Ezzel a botrányos és arrogáns lépéssel a Bizottság egy olyan határt lépett át, amelyet korábban elképzelhetetlennek hittünk.Teljes mellszélességgel kiállunk Lengyelország mellett és szolidaritást vállalunk lengyel barátainkkal, ezért meg fogjuk vizsgálni a Varsó melletti magyar kiállás lehetőségeit az európai bírósági eljárásokban.

A nemzeti igazságszolgáltatás egyik tagállamban sem válhat a brüsszeli birodalomépítés áldozatává! A kormány mai ülésén arról döntött, hogy határozatban állunk ki Lengyelország mellett és ítéljük el a nemtelen brüsszeli támadásokat!”

 

 

Add tovább!

Apáti Bence nekimegy Puzsérnak: olvasom Puzsér Róbert legfrissebb, Tóth Gabiról szóló bűzölgő salakanyagát…

Akcióban a baloldal: aláírásgyűjtés közben támadták meg a józsefvárosi Fidesz alelnökét