in , ,

Tiszta homokozó: Amerikába rohan panaszkodni és Orbánék ellen áskálódni Soros rektora

Sietett árulkodni

Nincs új a nap alatt, mindig ezt csinálják, de azért adjuk hírül, hogy vasárnap Amerikába utazik Michael Ignatieff, a Soros György által alapított Közép-európai Egyetem rektora, hogy intézményüket érintő magyar törvényjavaslatot az amerikai jogalkotók és a média elé tárja. A feljelentéssel felérő utazásról a HVG értesült, a portál egy levélről is beszámol, amelyben a rektor azt írja: “szükségünk van a segítségetekre, hogy megismertessük ügyünket, és megosszuk azt barátainkkal és kollégáinkkal az egész világon”.

Ahogy az várható volt, Brüsszel aktivizálása után az Amerikai Egyesült Államokba megy panaszkodni és erősítést kérni Michael Ignatieff, a Közép-európai Egyetem rektora. A hvg.hu értesülése szerint az egyetem hallgatói csütörtök délután kaptak egy e-mailt Michael Ignatiefftől, amiben azt írja a CEU rektora, hogy vasárnap Washingtonba utazik, hogy “ügyünket az amerikai jogalkotók és a média elé tárjam.” Levelében megköszönte a “túláradó támogatást” és a számtalan ötletet arra vonatkozóan, hogyan tudnának minél több ember maguk mellé állítani.

Ignatieff hangsúlyozta, készek párbeszédet folytatni a kormánnyal, de nem fogadják el, hogy a tárgyalások alapja a benyújtott törvénytervezet legyen. Levelében a rektor azt írja: “szükségünk van a segítségetekre, hogy megismertessük ügyünket, és megosszuk azt barátainkkal és kollégáinkkal az egész világon”. Kiderül: beindítottak egy CEU mellett kiálló honlapot, amelyen mindenkit arra ösztönznek, hogy aktivizálja magát a közösségi médiában és ossza meg a sajtóhíreket, információkat.

A rektor ugyanakkor nem támogat egy nyilvános tüntetést, mert az “az ügy jelen szakaszában csak felesleges kockázatot jelentene”.

Tegnap Ignatieff maga ismerte el a HVG-nek adott interjúban, hogy a magyar törvényjavaslat után rögtön Brüsszellel is felvette a kapcsolatot, mert “természetes, hogy erről tudósítom az unió illetékeseit”.

forrás: pestistracok.hu

Konkrétan szart etetnek velünk: A multik az alkoholt is kispórolják a sörből

Újabb „stadionok”: Kétszintes gyártócsarnokkal bővített a felsőtárkányi nyomtatott áramkör gyártó