in , ,

A vén gazember Brüsszelben járt – Csókkal árulja el Európát Juncker

Hazánk ellen lobbizik Brüsszelben Soros György

Nem a vendégek számára kijelölt bejáraton, hanem a sajtót elkerülve, egy hátsó ajtón át érkezett meg csütörtök délben az Európai Bizottság (EB) épületébe Soros György, aki a testület elnökével, Jean-Claude Junckerrel a hivatalos közlés szerint a Central European University (CEU) működé­sére is kiható magyar felsőoktatási törvényről, valamint az ukrán helyzetről tárgyalt.

Margarítisz Szkínász, a bizottság vezető szóvivője napi sajtóértekezletén azt bizonygatta, hogy az Európai Unió végrehajtói szerveként az EB „teljesen függetlenül jár el”, különösen a közös­ségi jog alkalmazásának területén. Mint mondta, bizonyos esetekben szükség lehet konzultációra, végül azonban kizárólag a bizottságé a döntés.

Szkínász megemlítette, hogy Juncker és Soros több mint húsz éve ismerik egymást, ám ennek ő nem tulajdonított jelentőséget, és úgy vélekedett: „nincs semmi különösen drámai ebben a találkozóban”. A szóvivő egy másik kérdésre válaszolva elmondta, nem tervezik a magyar kormány Állítsuk meg Brüsszelt! című nemzeti konzultáció­jára adott válaszukat elküldeni minden háztartásba Magyarországon; nem fognak óriásplakátokat készíteni, sem pedig kampányt indítani.

Forrás: MTI

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke fogadta a milliárdost

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön úgy fogalma­zott: tiszteletben tartják, hogy a testület elnöke és az amerikai milliárdos üzletember között „régi és mély barátság szövődött”, ugyanakkor fel kell tenni a kérdést: vajon a világ egyik legnagyobb spekulánsa hogyan érdemelte ki, hogy az EB legmagasabb rangú vezetői különleges sürgőséggel fogadják.

Soros érkezése és tárgyalása idején a Civil Összefogás Fórum (CÖF) az EB brüsszeli épülete előtt tüntetett a tőzsde­s­pekuláns nevével fémjelzett poli­tika ellen. Csizmadia László, a CÖF alapítója igazságtalannak nevezte, hogy Jean-Claude Juncker, az EB elnöke és több biztos is fogadja Soros Györgyöt, a magyarokat pedig nem hallgatják meg, pedig a milliárdosnak „semmi köze Európához”.

Hasonló véleményt fogalmazott meg Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője, amikor felháborítónak nevezte, hogy az EB a legmagasabb szinten fogadja Soros Györgyöt, „azt a pénzügyi spekulánst, aki mások életének tönkretételével szerzi a vagyonát”. Szerinte Soros és Brüsszel szándékai azonosak, migránsokkal akarják elárasztani Európát, és ránk akarják erőltetni a brüsszeli bevándorláspolitikát. A szóvivő úgy vélte, a szerdai európai parlamenti vita és az, hogy Soros Györgyöt két nap alatt öt uniós biztos fogadja Brüsszelben, azt jelzi: a Magyarországot ért támadások valódi célja, hogy a magyar bevándorláspolitikára nyomást gyakoroljanak.

forrás: magyaridok.hu

 

 

Így csókolja meg egymást a két libsi vezér

 

Vágó István Putyin kérdésben becsicskult

Bayer Zsolt írása – Hírek a csodás Nyugatról