in ,

Szentesi Zöldi László: kedves olvasó, ha elolvastad, eredj, húzd be tavasszal a Fidesz–KDNP-t, ahogy szoktad, ahogyan kell

Az ellenzék programjáról

Igen. Megjött a program. Az ellenzék programja. Itt van előttem papíralapon, nézegetem félve, nyúlok is felé, ahogyan kövér potrohú, gusztustalan rovarhoz nyúlkál az ember.

Első ránézésére az ellenzék programjáról meg kell vallani, hogy igen jól sikerült. Mondhatnánk, remek szakmunka. Fordításból jeles, áthallásból dicséretes. Csakhogy a helyzet az, hogy ha a nagyszabású ellenzéki programnak hetest adunk a tízes skálán, akkor a jelenlegi kormányzatnak tízes jár. Mert felépítik az országot, segítik a családokat, a gyerekeket, megvédenek minket a bevándorlóktól, minden magyart magyarnak látnak, hadd ne soroljam tovább. Ehhez képest az ellenzék remek programja már nem is olyan nagy dobás, továbbmegyek, amikor másodszorra átböngésztem, már remeknek sem tartottam, csak ügyesnek.

Ügyességnek azt nevezhetnénk a politikában, amikor valaki erőteljesen rácuppan az állami csecsre, tátott száján beáramlik az éltető anyag, majd tejtől csurgó, boldog arccal az illető azt mondja, hogy ha jobban belegondol, a kakaó egészségesebb az anyatejnél. Hát, lehet. A baj csak az, hogy ha állami csecsen nyerészkedsz, eleve hazudsz, hiszen semmid nincs, semmit nem tettél, semmihez nem értesz, pusztán hülyeségeket beszélsz.

A hazai ellenzék pont ilyen. Mondok néhány remek ötletet ebből a programból. Például »felszámolnák a trafikmutyit«. Rendben: és tessék mondani, hogyan? Vallatópadra húzzák, akinek narancssárga titkos igazolványa van? Vagy Ujhelyi-arcú emberek rugdossák az áldozatokat? Ki és hogyan döntheti el, egyáltalán büntetőjogi eszközökkel megvizsgálható-e, több ezer ember közül ki miként vagy miként nem jogosult tőkében, tudásban, szakértelemben egy trafik vezetésére? Szóval, semmit nem fogtok ti »felszámolni«, hacsak nem a saját pártotokat a tavaszi vereség után.

Páratlanul fontos meglátás a programban továbbá, hogy »az érettségiig minden magyar fiatal legalább középfokú nyelvvizsgát tehessen«. Bravó, tusé. Az persze aligha működik, hogy minden lusta diák mellett miniatűr, góliátelemes vörös tolmácsgép tüsténkedjen, így marad annak szomorú beismerése, hogy az ember csak ember, nagy csodákat ne várjunk. Hosszú éveken át egyetemet végzett diákok sokasága azért nem vehette át a diplomáját, mert nem tudott középfokú nyelvvizsgát szerezni. Persze, ha a Párt (helyesbítek, a Pártok) diktátuma lehatol a szív mélyére, akkor tanulni kell, nincs mese! Hiszen le is lőhettek volna, köszönet, hogy élek! Az ellenzék továbbá ingyenessé tenné az első diplomát. Ennek a mondatnak a komolyságán tűnődjünk egy cseppet, majd ha megtaláltuk a válaszunkat, helyezzük irányba magunkat a köpőcsészéhez vezető csinos magánösvényünkön.

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Megbukott, és most hazajön – Akkorát bukott a bolgár nő Brüsszelben, hogy inkább hazajön

Jó hír! Egymást gyepálják odaát – Vágó vs. 168 óra – Remek a műsor!