in , ,

Sorosék hamarosan akcióba lendülhetnek – Kormánybuktatás és felforgatás a cél?

A Soros György által támogatott civil szervezetek sem mentesülhetnek Magyarország törvényei alól – jelentette ki tegnap Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a Magyar Időknek.

Kormánybuktatás és felforgatás a cél?

 

A Soros György által támogatott civil szervezetek sem mentesülhetnek Magyarország törvényei alól – jelentette ki tegnap Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a Magyar Időknek. A politikus azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) közérdekű bejelentéssel fordul a Fővárosi Főügyészséghez, hogy vizsgálják meg, egyes törvénytelenségre, bojkottra buzdító civil szervezetek a civiltörvény hatálya alá tartoznak-e.

A civil információs portálon szerdáig 58 civil szervezet regisztrált, de 23, általában Soros György által finanszírozott szervezet indítványt nyújtott be az Alkotmánybírósághoz, és közülük 15 nem tüntette fel magát sem ezen, sem a bíróság által létrehozott felületen. Eközben számos portálon elmondták, hogy támogatásuk jelentős részét külföldről kapják. Soltész Miklós beszámolt arról, hogy az államtitkárként alá tartozó, határon túlról is támogatott karitatív szervezetek is gond nélkül eleget tettek regisztrációs kötelezettségüknek. Mint mondta, az, hogy a Soros-közeli szervezetek ezt elmulasztották, és bojkottálták a civiltörvényt, megerősítheti a gyanút, hogy céljaik között szerepel a felforgatás keltése és a kormány megbuktatása.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: felmerül a gyanú, hogy az említett szervezeteknek valami takargatnivalójuk van, bizonyos információ­kat el akarnak titkolni a nyilvánosság elől, ezért nem tesznek eleget a regisztrációs kötelezettségüknek. Hangsúlyozta: ha ezek a szervezetek a törvény hatálya alá tartoznak, akkor le kell folytatni ellenük egy eljárást. – A törvényi szabályozás célja csupán a jogállás nyilvántartásba rögzítése – tette hozzá az IKSZ elnöke. Szavai szerint életbe kell lépnie a törvény szankciós rendszerének, amely kétlépcsős folyamat, 30, illetve 15 napos határidővel, és ezek után indokolt lehet a pénzbírság kiszabása.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke (MTI Fotó: Balázs Attila)Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke (MTI Fotó: Balázs Attila)

Nacsa Lőrinc azt hangsúlyozta: közérdek fűződik ahhoz, hogy a társadalom egésze és minden állampolgár számára egyértelmű legyen, milyen érdekeket képviselnek a hazánkban működő civil szervezetek.

(hirado.hu)

Sikertörténet a Munkahelyvédelmi Akcióprogram – Jelenleg mintegy 920 ezer, a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű ember foglalkoztatásához járul hozzá a program.

Nyílt levél Konok Péternek, aki az ÁVÓ-sok oldalára álló Szanyival ért egyet