in ,

A világ leggazdagabb magyarja sincs jó véleménnyel Sorosról – Ezt mondjuk nem is csodáljuk, mutatjuk mit mondott Sorosról

A világ leggazdagabb magyarja szerint Amerikában nincs diktatúra, Soros azonban mégis a zavarkeltőket pénzeli, a CEU pedig csak egy csatorna arra, hogy a pénzt azon keresztül oda tudja nyomni a migránsok Európába özönlését támogató milliárdos, ahol nem lehet követni. Péterffy Tamás Donald Trump amerikai elnök klubjának, a Mar-a-Lago szomszédságában él West Palm ­Beachen, ahol republikánus barátaival hetente többször is vacsorázik, és nem egyszer adott tanácsot személyesen az elnöknek is.

A világ leggazdagabb magyarja sincs jó véleménnyel Sorosról

 

A világ leggazdagabb magyarja szerint Amerikában nincs diktatúra, Soros azonban mégis a zavarkeltőket pénzeli, a CEU pedig csak egy csatorna arra, hogy a pénzt azon keresztül oda tudja nyomni a migránsok Európába özönlését támogató milliárdos, ahol nem lehet követni. Péterffy Tamás Donald Trump amerikai elnök klubjának, a Mar-a-Lago szomszédságában él West Palm ­Beachen, ahol republikánus barátaival hetente többször is vacsorázik, és nem egyszer adott tanácsot személyesen az elnöknek is.

Az amerikai Forbes folyamatosan frissülő online listáján Soros a 196. helyre esett vissza, miután bejelentette, hogy alapítványa számára óriási adományt adott, így a jelenleg a 62. helyen álló Péterffy megelőzte őt. Péterffy 11,1 milliárd dolláros, átszámítva közel 3000 milliárd forintos vagyona nagyjából kétszer akkora, mint a tíz leggazdagabb magyaré, akiknek együttvéve mintegy 1500 milliárd forintjuk van. Összehasonlításképp: a leggazdagabb itthon élő magyar, Csányi Sándor OTP-elnök Péterffy vagyonának a tizedével rendelkezik.

Péterffy Tamást a sikeres tőzsdei árjegyzés, illetve az elektronikus tőzsdei kereskedés atyjaként tartják számon a Wall Streeten, ő az Interactive Brokers online brókercég alapítója és fő tulajdonosa. Már a ’80-as évek elején kezdetleges tableteket adott tőzsdén üzletelő munkatársai kezébe, amelyek kiszámították, milyen áron érdemes üzleteket kötni. Péterffy a leggazdagabb és jelenleg legbefolyásosabb amerikaiak közé költözött be és velük jár egy társaságba Palm Beach-en. Háza pár percre van Donald Trump exkluzív, zártkörű klubjától, a Mar-a-Lagótól, ahol ő maga is klubtag, utoljára egy hónapja találkozott személyesen az amerikai elnökkel. A szigeten háza van többek között a Trump-kormány egyik tagjának, a Trump-család tagjainak és számos ultragazdag és befolyásos amerikainak.

Péterffy Tamás azután lépett a leggazdagabb magyarok listáján az élre, hogy Soros György vagyonának jelentős részét alapítványának adta. Fotó: MTI

294,3 milliárd forintos vagyonával Csányi Sándor ismét a leggazdagabb magyar a Forbes összeállítása szerint. Az OTP vezért idén Demján Sándor követi, akinek 192 milliárdra taksálja tulajdonainak értékét a lap (az év egyik nagy dobását közös cégük hozta össze). A dobogó harmadik helyére a pornómilliárdos Gattyán György állhatna fel, neki 188,6 milliárd forintot ér a vagyona a magazin számításai szerint. Csányi újra dollármilliárdos, a magyar Forbes szerkesztősége hamarosan megkezdi az egyeztetést az amerikai anyalap vagyonértékelési csoportjával, így a leggazdagabb nagy valószínűséggel ott lesz a Forbes globális listáján is.

Péterffy a közelmúltban érte be Soros Györgyöt, miután a magyar származású milliárdos vagyona jelentős részét felajánlotta alapítványának. Az üzletember életében egyszer találkozott Soros Györggyel, és a Forbesnak azt is elmondta, hogy egyáltalán nincs jó véleménnyel róla. Úgy gondolja, Amerikában nincs diktatúra, Soros mégis pénzeli a zavarkeltőket, a CEU pedig csupán egy csatorna arra, hogy a pénzt azon keresztül oda tudja nyomni, ahol nem lehet követni.

Forrás és fotó: Forbes.hu

(pestisracok.hu)

Az év ötlete a térhatású gyalogátkelő – Pesten is kellene ilyen, sok az agyhalott az utakon

Káosz Olaszországban a migránsok miatt – Gigabalhé tört ki a migránsok és a helyiek között – A libsi média szokásosan kussol erről is