in ,

Soproni tönkrevágja Terézvárost – Lemondásra szólítanák fel Terézváros momentumos polgármesterét fideszes és független képviselők

Szerintük a polgármester tevékenysége miatt sorozatos anyagi kár éri a kerületet.

Határozatképtelenség miatt elmaradt szerdán a VI. kerületi önkormányzat képviselőtestületi ülése, amelyet a terézvárosi fideszes képviselők mellett egy független képviselő kezdeményezett azért, hogy lemondásra szólítsák fel Soproni Tamást (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), mivel szerintük a polgármester tevékenysége miatt sorozatos anyagi kár éri a kerületet.

A sikertelen testületi ülésen a fideszes képviselők mellett csak a független Bálint György jelent meg, utóbbi az MTI-nek elmondta, hogy a Miniszterelnökség nemrég 24 millió forint visszafizetésére kötelezte az önkormányzatot különféle, a helyi szakrendelő felújítása kapcsán elkövetett pályázati szabálytalanságok miatt. Az önkormányzat tagjai erről csak a sajtóból értesültek, Soproni Tamás semmilyen tájékoztatást nem adott a képviselőknek, sőt, a kérdéseikre sem válaszol.

Bálint György beszámolója szerint az ügyben a Közbeszerzési Döntőbizottság is vizsgálatot indított, és 3 millió forintos bírságot szabott ki az önkormányzattal szemben. A polgármester tagadja a szabálytalanságokat, a képviselő ugyanakkor úgy vélekedett, hogy súlyos ügyekről van szó, amelyekért az egész testület – pláne a részletek ismerete nélkül – nem vállalhatja a felelősséget.

 

 

Bálint György kiemelte:

Soproni Tamás polgármestersége alatt Terézváros már 142 millió forintos veszteséget halmozott fel, ezért a január végén esedékes következő testületi ülésen ő és a fideszes képviselők ismét felszólítják Sopronit Tamást a lemondásra.

A Terézvárosi Fidesz elnöke, Kovács Balázs Norbert az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, hogy „Soproni Tamás megint lebukott: újabb 24 millió forintos károkozására derült fény, amelyet az elkövetett súlyos szabálytalanságok miatt kell visszafizetnie a dollárbaloldal által vezetett VI. kerületi Önkormányzatnak. A korrupciógyanús közbeszerzésekkel és a súlyos jogsértésekkel a terézvárosiaknak eddig okozott 118 millió forintos kár további 24 millió forinttal növekszik”.

Azt írta, hogy Soproni Tamás és az önkormányzat dollárbaloldali többsége a példátlan botrányt az első perctől kezdve el akarja hallgatni.

„A polgármester bujkál, hazudozik és menekül a kérdések, a nyilvánvaló felelőssége elől. Az újabb lebukása után is ismét hazudozásba kezdett és rá jellemző módon másra próbálja terelni a felelősséget”.

Hozzátette: továbbra is várják a válaszokat Soproni Tamástól a dollárbaloldali önkormányzat által elkövetett súlyos jogsértésekkel kapcsolatban.

(MTI)

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Agyhalál – Ne legyen semmi! Mondta a Levegő Munkacsoport! Álljon le az ország, semmi se épüljön! + Mindenszo.hu kommentár

Az a helyzet, hogy a Semmelweis jobb mozi, mint a Napoleon! Itt a magyarázat