in ,

Apa, kezdődik! Tisztogatással fenyegetőznek Soproniék

Még kampányízűek az új városvezetők ígéretei

Budapest új ellenzéki polgármesterei arról beszélnek, hogy minden szerződést azonnal át fognak nézni, és mindenkit meneszteni fognak, aki politikai okokból került alkalmazásra bármelyik önkormányzati hivatalnál vagy cégnél.

A legmegdöbbentőbb elképzelései Soproni Tamásnak, a Momentum VI. kerületben polgármesterré választott politikusának vannak, aki a Fidesz elszámoltatását ígéri, ami szerinte többek között azt jelenti, hogy ki fogja rúgni az általa politikai kinevezettnek tekintett önkormányzati dolgozókat. Azt egyelőre nem mondta el, milyen alapon és ki dönti majd el, ki az, aki politikai kinevezett. Soproni Tamásnak nem csupán a demokráciafelfogása hagy kívánnivalót, de a legközelebbi teendőkre vonatkozó elképzelései is különösek, továbbra is inkább kampányízűek. Így például az első intézkedések között említette a polgármester hivatali autójának mobilpatikává vagy idősek ingyentaxijává való átalakítását, hosszú távon pedig fákat ültetne, eközben viszont növelné a parkolóhelyek számát, amit szerinte az aszfalt feltörésével gond nélkül meg lehet valósítani az erősen beépített Terézvárosban.

A DK-s Niedermüller Péter számára a legfontosabb, hogy betartassa a kerület eddigi rendeleteit. Hosszú távon még tervezi a Péterfy Sándor Utcai Kórház felújítását is, amit önkormányzati lakásoknak a nővérek és orvosok elszállásolására való átadásával gondol megvalósíthatónak. A VIII. kerületet elnyerő Pikó András a kábítószerhelyzetről való kommunikálást ígér, viszont az Auróra közelében lakókat arra figyelmeztette, ezentúl ne panaszkodjanak.

A Ferencvárosban Baranyi Krisztinának a legelső lépés egy új utcai takarítógép beszerzése. A XI. kerületben László Imre azt tűzte ki célul, hogy a kerület értékelése az interneten háromcsillagosról ötcsillagosra nőjön. A II. kerületben Őrsi Gergely pelenkázóhelyiségeket és vécéket építene a kerület összes játszóterén, és szolgálati lakást adna az óvónőknek, mivel elmondása szerint egyébként a kerületben minden a legnagyobb rendben van.

(Vincze Viktor Attila, magyarhirlap.hu)

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Vajon melyik budapesti színházat fogja megkapni Alföldi?? És kit fognak kirúgni??

      Budapest mindenkié, harsogja Karácsony – Emberek, itt betelepítés lesz!!!!