in ,

Sikerült! Pesty László megcsinálta! Győzelem: révbe ért a székely petíció, Spanyolország befutott

HA ILYEN ÜTEMBEN GYŰLNEK AZ ALÁÍRÁSOK, AKKOR VASÁRNAP SZLOVÉNIÁBAN IS TELJESÜLHET A CÉL

Hosszú hónapok küzdelmei után a hetedik európai uniós államban, Spanyolországban is sikerült elérni a törvényben meghatározott limitet, a székely petíció támogatóinak száma éjjel negyed kettőkor végre elérte a szükséges 40 500-at az ibériai államban. Ezzel a kezdeményezés minden bizonnyal érvényes és eredményes lesz, hiszen a szükséges egymillió szignót már korábban sikerült összegyűjteni, és hat európai uniós államban – Horvátországban, Litvániában, Magyarországon, Romániában, Svédországban és Szlovákiában – is meglett már a kellő számú aláírás.

A sikerhez azonban kellett egy hetedik állam is, ez lett most Spanyolország.

 

 

 

Spanyolország előretörése annak is köszönhető, hogy a Gerilla.hu csapata a közelmúltban Pesty László kampányfőnök vezetésével napokig Katalóniában és Baszkföldön kampányolt, és személyesen kérte az ottani politikusok segítségét ahhoz, hogy a székely petíció aláírásgyűjtése az ibériai államban is célba érjen.

A kampánycsapathoz Bilbaóban csatlakozott Juhász Hajnalka (KDNP), az Ország­gyűlés külügyi bizottságának alelnöke; a delegáció személyesen egyeztetett a Baszk Nemzeti Párt vezetésével.

Közel a cél Szlovéniában is, ahol már csak 585 aláírás kell a jogszabályban kitűzött cél eléréséhez. Ha ilyen ütemben gyűlnek az aláírások, akkor a szomszédos országban is meglehet a kellő számú szignó, akár már vasárnap vagy a jövő hét elején.

Sok támogató áll az ügy mellé Lettországban is, de ott azért még csaknem 3 ezer aláírás hiányzik a cél teljesítéséhez.

Bár a kampánycsapat sikerre vitte a székelyek ügyét, a gyűjtés azonban nem áll le, mert ahogy a szlovéniai kampányt irányító Veress Hilda, a kampánycsapat operatív igazgatója lapunknak korábban elmondta: a február 7-i határidőig a ráadáson is dolgozni kell azokban az államokban, ahol éppen csak átlépték a küszöböt, mert a szignók egy része hibás lehet. A munkának látszik az eredménye, mert ha lassabban is, de érkeznek az újabb litvániai és svédországi aláírások. A szignókat a február 7-i határidő lejárta után ellenőrzik majd.

 

 

(Borsodi Attila, magyarnemzet.hu)

 

 

ELINDULTUNK! A TELEGRAM oldalunk is elindult! Csatlakozz hozzánk!
https://t.me/s/mindenszo

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Van egy kis probléma – Úgy néz ki törvénytelen a főváros kormányellenes plakátkampánya!

Ha minden jobboldali elmegy szavazni, lesöpörjük az ellenzéket | 52%-on a Fidesz!