in , ,

Óriási magyar siker! Svédországban is összegyűltek az aláírások a nemzeti régiók mellett – már csak egy ország hiányzik a sikerhez

Pesty László szerint a hátralévő hat hétben még legalább egy, de lehet, hogy két országban is elérik a kitűzött célt.

Összegyűlt Svédországban is a szükséges számú aláírás a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által útjára indított, a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés támogatására – erről számolt be a Székelyhonnak Pesty László budapesti rendező, újságíró, az aláírásgyűjtési kampány vezetője, aki szerint a hátralévő hat hétben még legalább egy, de lehet, hogy két országban is elérik a kitűzött célt.

 

Már csak egy ország kell!

Az erdélyi magyar portál cikkéből kiderül: Magyarország, Románia, Szlovákia, Horvátország és Litvánia után szerdán már Svédországban is összegyűlt a szükséges számú támogató aláírás, így még csak egy országban kell teljesíteni ezt. Ismert: A Székely Nemzeti Tanács által elindított, a nemzeti régiók védelmét szolgáló európai polgári kezdeményezés aláírási időszakát a világjárványra való tekintettel a fél éves időszak után újabb három hónapra, 2021 február 7-ig meghosszabbították.

„Karnyújtásnyira van megítélésem szerint a székelység 21. századi eddigi legnagyobb sikertörténete. Egy ország hiányzik, és hat hét maradt, azt gondolom, ezt mindenképp meg tudjuk valósítani, efelől nincs kétsége a kampánystábnak. Nagyon szépen köszönöm mindazoknak, akik akár Székelyföldön, Budapesten, vagy Európa más városaiban, Svédországban ezen dolgoztak. Nagyon összehangolt hálózatról beszélünk, nagyon sok emberről, akarásról, szaktudásról, profizmusról. Köszönöm szépen nekik, hogy így, karácsonyra megörvendeztettek ezzel” – nyilatkozta Pesty László.

 

Pesty László | Magyar Hang

 

 

Nem kellett a politika segítsége

Szerinte Svédország esete azért is különleges a közel 11 hónapja tartó kampány történetében, mert ebben sem politikai párt, sem szervezet nem volt benne, kizárólag Instagramon működő influenszerekkel érték el az eredményt. ,,Ez kicsit visszaigazolja a tavaszi eredményt is, mert a május 7-re összegyűlt 1 millió Kárpát-medencei aláírásnak az előkészítésében nagy mértékben benne volt a politika, a magyar politikai erők támogatták, a kormánypártok és az ellenzék is, de az aláírások tömegét azt influenszerek – popsztárok, sportolók, színészek és más hírességek közösségi oldalainak követőtábora adta, némi médiarásegítéssel. Most Svédország azt bizonyítja, hogy politika nélkül is van eredmény” – emlékeztetett.

Az oldal kérdésére, hogy melyik országban gyűlhet össze még a szükséges számú támogató aláírás, Pesty László azt mondta, pontosan tudják, melyik lesz a hetedik ország, de nem szeretnék nyilvánosságra hozni, mert azt látják, hogy olyan emberek, akik semmit sem segítettek, önmagukat ünnepeltetik a svéd számok kapcsán is, és úgy tesznek, mintha közük lenne hozzá. Ugyanezt tennék a hetedik, illetve nyolcadik ország esetében is, ezért nem nevezik meg az országokat, inkább rájuk bízzák, ők mondják meg, melyik lesz a következő.

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Brutálisat hazudott a RETEK Klub a vakcináról! Itt vannak a részletek

Moldova elesett! Meg sem lepődünk: Moldova új elnöke 2007-ben még Gyuribá’ NGO-jának tagja volt