in ,

Még 65 nap van, hogy sikerre vigyék a nemzeti régiók védelméről szóló aláírásgyűjtést

Egyre többen támogatják a nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezést, és ősszel a támogatók száma tovább bővülhet

Egyre többen támogatják a nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezést, és ősszel a támogatók száma tovább bővülhet – mondta a Székely Nemzeti Tanács külügyi megbízottja péntek reggel, az M1 aktuális csatornán.

Dabis Attila elmondta: az aláírásgyűjtéssel azt szeretnék elérni, hogy az Európai Unió kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel a nemzeti régiókat.

 

Jelenleg ugyanis ezekben a régiókban van a legnagyobb veszélynek kitéve a nyelvi és kulturális sokszínűség

– fűzte hozzá, azzal együtt: a cél, hogy uniós jogszabály szülessen. A műsorban felidézték, ehhez november 7-ig négy uniós tagállamból kell egymillió aláírást összegyűjteni. Ez Dabis Attila szerint azt jelenti, hogy 65 napjuk van arra, hogy a kampányt sikerre vigyék.

Mint arról portálunk is beszámolt, Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára augusztus 18-án, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: addig 1 millió 8 ezer online és körülbelül 250 ezer papíralapú aláírást gyűjtöttek össze.

A kormány a nemzeti összetartozás évében, száz évvel Magyarország feldarabolása után minden tőle telhetőt megtesz, hogy összegyűljön határidőre a kellő számú aláírás

– jelezte.

A kezdeményezést az ÍrdAlá.hu oldalon támogathatja.

 

(pestisracok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! A Magyarságkutató Intézet kiáll Vidnyánszky Attila mellett

Agyhalál – Durva helyesírási hibákkal szidja a fideszes helyesírást Vásárhelyi Mária